Ilustracija (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL)

Policijska uprava osječko-baranjska je u zadnjih nekoliko dana zaprimila desetke dojava o pronalasku sumnjivih tvari na području grada Osijeka i okolice, a ta pojava je uznemirila javnost. Uzorci materije proslijeđeni su u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.


Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli. O svemu navedenom policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Vezani članci Osijek na nogama zbog mogućih trovanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stigli toksikološki rezultati uginulih golubova u Osijeku: "Tvar bi bila opasna za ljude kada bi je pojeli" Ivan Vrkić na izvanrednoj konferenciji o trovanju životinja (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) O sumnjivoj tvari u Osijeku: ''Došlo je do nepotrebne histerije i neprimjerenih riječi u javnosti''

Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar, koja je izuzimana po dojavama građana, otrovna tvar.

Podsjećamo, već nekoliko dana u Osijeku raste zabrinutost zbog bijelog praha koji je uočen na zelenim gradskim površinama. Objavljene su informacije i o uginulim golubovima. Nakon Osijeka, slične informacije su se pojavile i iz Zagreba. Iz PU zagrebačke potvrdili su kako su njihovi djelatnici tijekom nekoliko proteklih dana izašli na uviđaj na nizu lokacija u Zagrebu te kako su uzeli uzorke koje će analizirati u Zavodu za javno zdravstvo.