Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvar koja je uzbunila javnost

Policija: Sumnjiva tvar s područja Osijeka je - kuhinjska sol

Osječani prosvjedovali protiv otrova (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Osječani prosvjedovali protiv otrova (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Policijska uprava osječko-baranjska je u zadnjih nekoliko dana zaprimila desetke dojava o pronalasku sumnjivih tvari na području grada Osijeka i okolice, a ta pojava je uznemirila javnost. Uzorci materije proslijeđeni su u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli. O svemu navedenom policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar, koja je izuzimana po dojavama građana, otrovna tvar.

Podsjećamo, već nekoliko dana u Osijeku raste zabrinutost zbog bijelog praha koji je uočen na zelenim gradskim površinama. Objavljene su informacije i o uginulim golubovima. Nakon Osijeka, slične informacije su se pojavile i iz Zagreba. Iz PU zagrebačke potvrdili su kako su njihovi djelatnici tijekom nekoliko proteklih dana izašli na uviđaj na nizu lokacija u Zagrebu te kako su uzeli uzorke koje će analizirati u Zavodu za javno zdravstvo.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene