Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNA DO 30.000 KUNA

Vlasnik apartmana u Zadru koji je odbio ugostiti gej par sada je pod povećalom policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Gospić, vlasnik apartmana Identity iz Zadra, koji se u fokusu javnosti našao nakon što je otkazao gostoprimstvo homoseksualnom paru iz Brazila, uskoro može očekivati i posjet policije.

Policija bi trebala utvrditi sve činjenice i je li u tom slučaju bilo kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

"U vezi s javno objavljenim informacijama, policija će utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke'', odgovorili su Tportalu iz PU zadarske.

Gospić je Fabianu Vallimu, koji je preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u njegovu apartmanu poručio da ne prima homoseksalce i zatražio od njega da otkaže rezervaciju.

No Brazilac je to odbio i Gospićev odgovor podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je obavijestio i Booking.com. Oni su jučer njegove apartmane izbrisali iz svoje ponude, jer se takav potez kosi s njihovom politikom, a isto je učinio i Airbnb.

Gospićeva apartmana nema ni na stranicama Turističke zajednice grada Zadra, koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

Ako policija utvrdi da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije, prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene