Zadar (Foto: Filip Brala/PIXSELL)
Zadar (Foto: Filip Brala/PIXSELL) Foto: Filip Brala/PIXSELL

Tomislav Gospić, vlasnik apartmana Identity iz Zadra, koji se u fokusu javnosti našao nakon što je otkazao gostoprimstvo homoseksualnom paru iz Brazila, uskoro može očekivati i posjet policije.


Policija bi trebala utvrditi sve činjenice i je li u tom slučaju bilo kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Vezani članci Policija, ilustracija Dvojica mladića najprije se posvađala, a onda i potukla kod Zadra, jedan teško ozlijeđen Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Booking otkazao suradnju zadarskom iznajmljivaču koji nije htio ugostiti Brazilca jer je gej

"U vezi s javno objavljenim informacijama, policija će utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke'', odgovorili su Tportalu iz PU zadarske.

Gospić je Fabianu Vallimu, koji je preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u njegovu apartmanu poručio da ne prima homoseksalce i zatražio od njega da otkaže rezervaciju.

No Brazilac je to odbio i Gospićev odgovor podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je obavijestio i Booking.com. Oni su jučer njegove apartmane izbrisali iz svoje ponude, jer se takav potez kosi s njihovom politikom, a isto je učinio i Airbnb.

Gospićeva apartmana nema ni na stranicama Turističke zajednice grada Zadra, koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

Ako policija utvrdi da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije, prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.