Policija je u priopćenju za medije objavila da je do požara u Grubišnom Polju najvjerojatnije došlo zbog samozapaljenja otpada.

Galerija


U priopćenju Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske stoji da je nakon očevida utvrđeno da je došlo do samozapaljenja otpada koji se sastojao od zamašćenih krpa, spužvi i sličnih materijala natopljenih otpadnim motornim uljima, otpadnih uljnih filtera od motornih vozila i ambalaže od raznih kemikalija.

Vezani članci Dan nakon požara u stambenoj zgradi u Zagrebu - 4 Veliki požar krenuo iz kuhinje? Vatrogasci osiguravaju zgradu. Izgorjeli stanovi, oštećeni stubište, tavan i automobili Požar u Gotovčevoj ulici kod Kvatrića - 1 Gorjelo osam stanova i potkrovlje zgrade kod Kvatrića, vatrogasci uspjeli obuzdati vatrenu stihiju: "Požar se brzo širio..."

Također, utvrđeno je da je djelomično ili potpuno izgorjelo osam velikih metalnih spremnika te metalna konstrukcija nadstrešnice skladišta. Osim toga, izgorjela je i velika količina otpadnih ulja i sličnog otpada.

Prema izjavi vlasnika, nastala materijalna šteta se procjenjena na oko 15 milijuna kuna. Mjesto požara je i dalje pod nadzorom vatrogasaca zbog manjih ostataka tinjajućih nakupina otpada.

Biste li vratili novčanik da ga pronađete na ulici? Najpošteniji su Švicarci, Hrvati nepošteniji od Srba