Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SLAVONSKOM BRODU

Sudar pet vozila, policija objavila detalje: Pretjecao dva tegljača, a zatim je uslijedio kaos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na državnoj cesti D53 u Slavonskom Brodu jučer se u poslijepodnevnim satima dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo pet vozila, a u kojoj su četiri osobe ozlijeđene.

Policijski službenici očevidom su utvrdili da je 56-godišnjak upravljajući osobnim automobilom bosanskohercegovačkih tablica pokušao u zavoju udesno pretjecati dva tegljača koja su se kretala ispred njega.

Naime, prilikom pretjecanja prednjim dijelom automobila udario je u osobni automobil riječkih tablica koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 49-godišnjak, te je nakon toga udario u metalnu odbojnu ogradu, dok je od jačine udara došlo do rotiranja automobila riječkih tablica, koji je stražnjim dijelom udario u poluprikolicu tegljača slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 54-godišnjak.

Potom je došlo do udara automobila zagrebačkih tablica, kojim je upravljao 40-godišnjak u automobil riječkih registracijskih oznaka, te udara automobila slovenskih registracijskih oznaka (koji se kretao iza automobila ZG reg. oznaka), a kojim je upravljao 24-godišnjak u automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnjak, koji je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju, dok su lakše ozlijeđeni 56-godišnjak, 40-godišnjak i 24-godišnjak. Daljnjim radom i alkotestiranjem vozača u organizmu 49-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola od 1,27 promila te je također utvrđeno da isti nije tijekom vožnje bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća policijski službenici promet su privremeno zatvorili od 17:45 do 20:20 te preusmjeravali obilazno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Teška prometna nesreća u Slavonskom Brodu: Sudjelovalo pet vozila, više ozlijeđenih, od kojih jedna osoba teško

Pročitajte i ovo Na autocesti A1 prevrnulo se teretno vozilo Kaos na cesti Policija objavila razlog kilometarske kolone nakon prevrtanja kamiona na A1: "Mi smo stigli nakon nekoliko minuta, ali..."

Policijski službenici protiv 56-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Također protiv 49-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene