Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija o TLM-u: Koštan i Burazer nisu primali mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave šibenskog TLM-a Ivo Koštan i predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca (HSM) Zdravko Burazer nisu primali mito za uvrštenje radnika na listu tehnološkog viška, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran.

On je potvrdio kako je šibenska policija kriminalističku obradbu obavila na osnovi medijskih napisa s konferencije za novinare koju je prošle srijede održao povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Ivan Svraka. Novinari su tada prenijeli njegove navode da su Koštan i Burazer od pojedinih radnika tražili mito od 5000 kuna i više za stavljanje na listu tehnološkog viška.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

"Kriminalističkom je obradbom utvrđeno da nema osnove kažnjiva djela mita ni protiv Ive Koštana ni protiv Zdravka Burazera", rekao je Peran te dodao kako je sve obavljeno u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom te zamjenikom USKOK-a u Splitu.

Ivan Svraka, rekao je Peran, policiji je pak kazao kako on nije rekao da su Koštan i Burazer primali, odnosno tažili mito te da su novinari njegove riječi izvukli iz konteksta. Policiji je objasnio da je svoju konferenciju sazvao isključivo zato što su dvije žene, članice sindikata kojega je on povjerenik, najprije bile uvrštene pa skinute s liste tehnološkog viška, a on je tražio da ponovno budu uvrštene na listu. Kad su u Upravi TLM-a to odbili, odlučio je sazvati konferenciju za novinare.

Peran je danas kazao i kako je kriminalističkom obradbom utvrđeno da je listu tehnološkog viška, za koju je među radnicima vladalo veliko zanimanje zbog visokih otpremnina, isključivo sastavljao Koštan sa suradnicima, a ne i sindikalac Burazer.

Time je slučaj navodna primanja i traženja mita u TLM-u u vezi s listom tehnološkog viška za šibensku policiju završen, rekao je Peran, dodavši kako je osobna stvar Koštana ili Burazera hoće li ili ne za klevetu privatno tužiti Svraku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene