Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija zadovoljna

Rezime Gay pridea: 73 privedenih, 60 prijavljenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73 osobe, većinom zbog manjih prekršaja koji nisu ugrožavale sigurnost javnog okupljanja, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PU splitsko-dalmatinskoj.

Povorku je osiguravalo 911 policajaca - 550 policajaca iz PU splitsko-dalmatinske, a 361 policajac došao je iz drugih policijskih uprava.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

>>Kerum: Splićani su ignoriranjem pokazali da ne žele Pride u svom gradu

"Zadovoljni smo odrađenim poslom. Split Pride 2012. je uspješno završio. Zahvaljujemo i svojim kolegama iz susjednih uprava koji su nam pomogli da odlično realiziramo ovaj zadatak", kazao je načelnik PU Ivica Tolušić.

Od 73 privedene osobe, 60 je prijavljeno, a od prijavljenih je 27 maloljetnika. Prilikom postupanja oduzeti su predmeti podesni za počinjenje prekršaja. Jedanaest je osoba prekršajno prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira vikanjem i pijančevanjem, te 40 osoba zbog toga što nisu imale osobnu iskaznicu.

"Imali smo dvije uporabe sredstava prisile koje su bile zakonite i opravdane. Nismo zabilježili zločine iz mržnje ili rasnu diskriminaciju. Nije bilo ozlijeđenih osoba, tek smo u policiji zadržali dvije osobe u postaji zbog alkoholiziranosti", kazao je voditelj Odsjeka za prevenciju u PU Paško Ugrina.

"Provjeravali smo sve dojave građana, pa tako i onu o navodno izrađenih 250 praćki za gađanje povorke, potom navodnu izradu molotovljevih koktela u Torcidi na Brdima, no sve se pokazalo kao neistinita informacija. Još provjeravamo incident koji se dogodio nakon Pridea kada je jedna osoba istrčala iz autobusa i došla u Drugu policijsku postaju prijaviti verbalni napad građana zbog toga što je imala oko vrata maramu duginih boja", kazao je načelnik Tolušić.

Potvrdio je da je policija provjeravala kuće i stanove osoba koje su prošle godine bile uhićivane zbog nereda na Prideu. S njih 20 smo dan ranije obavili razgovore, odgovorio je na novinarska pitanja Tolušić. Najavili su da će s podatak koliko je osiguranje Split Pridea koštalo objaviti idući tjedan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene