Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka tvrdi da je napadnut u policiji

Policija o navodnom premlaćivanju 17-godišnjaka u Varaždinu: "Mladić je drvenom letvom napao trojicu'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Varaždinska objavila je kako su razjašnjene sve okolnosti slučaja nakon što je majka 17-godišnjaka s varaždinskog područja tvrdila da ga je pretukla policija kada je došao prijaviti napad.

"Utvrđeno je da je maloljetnik 18. veljače 2018. godine neposredno iza ponoći, a prilikom izlaska iz noćnog kluba, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira time što je vikao i vrijeđao goste noćnog kluba, da bi u jednom trenutku i fizički nasrnuo na 22-godišnjaka. Potom je drvenom letvom napao trojicu mladića starosti 20, 22 i 23 godine te se pokušao udaljiti. Nakon što ga je 22-godišnjak sustigao, srušio ga je na tlo, a 23-godišnjak ga je udario po licu. Protiv trojice osumnjičenih mladića (17-godišnjaka, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka) policija će podnijeti optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira. Također obavještavamo da je temeljem članka 154. Pravilnika o načinu policijskog postupanjaglavni ravnatelj policije Nikola Milina oformio stručni tim Ministarstva unutarnjih poslovakoji se uključio u prikupljanje svih obavijestiti o uporabi sredstava prisile prema 17-godišnjaku.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Izvršenim uvidom u snimku video nadzora potvrđeno je da su sredstva prisile upotrijebljena opravdano i zakonito budući se maloljetnik nasilnički ponašao, prijetila je opasnost od samoozljeđivanja i ozljeđivanja policijskih službenika, a na upozorenja i zapovijedi da se smiri maloljetnik se oglušio. Pored ostalog, uvidom u službenu dokumentaciju utvrđeno je kako su nakon uporabe tjelesne snage i sredstva za vezivanje, 17-godišnjak i njegova majka izjavili da nemaju primjedbi na postupak uporabe sredstava prisile od strane policijskih službenika, a što su vlastoručno upisali i potpisali. Stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova utvrdio je da su policijski službenici sredstva prisile uporabili zakonito i opravdano te nisu utvrđene nepravilnosti u njihovom postupanju", navode iz PU Varaždinske.

Podsjetimo, majka 17-godišnjaka s varaždinskog područja tvrdila je kako ga je pretukla policija kada je došao prijaviti napad.

"Dijete nam je pretučeno na mrtvo ime, izbijen mu je i zub i ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi", izjavila je majka 17-godišnjaka iz Svibovca, koja je otišla na varaždinsku policiju da bi utvrdila što se točno dogodilo.

U policiji su potvrdili da je 17-godišnjak prijavio napad, ali da je nakon toga počeo vrijeđati policijske službenike.

Iz Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak su opovrgnuli informacije da je 17-godišnjak, koji je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, ozlijeđen u policijskom postupanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene