Iz policije su poručili da su identificirali muškarca koji se dovodi u vezu s događajem u zagrebačkoj osnovnoj školi.

Galerija


Nakon panike koja je u ponedjeljak zavladala Osnovnom školom Jordanovac u Zagrebu zbog navodnog pokušaja otmice učenice škole, priopćenjem se oglasila PU zagrebačka. Odmah nakon dojave policajci su krenuli utvrđivati okolnosti događaja ispred škole.

Podsjetimo, prema medijskim napisima nepoznati muškarac ispred škole je pokušao oteti učenicu petog razreda.

Navodno ju je zaustavio na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište te primio za ruku, ali djevojčica se uspjela osloboditi i utrčati u školu.

Policija je identificirala osobu koja je uznemirila djevojčicu, a tijekom utorka policijski su službenici pojačano nadgledali područje škole.

Roditelje su iz policije pozvali na oprez, ali i da ne šire paniku.

Poziv roditeljima da budu oprezni, ali i da ne šire paniku

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana.

Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera", priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.