Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija demantira istragu nad Laptalom, Mesić tvrdi da kapetan nije zahtijevao pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je veći dio hrvatske javnosti skandalozna presuda grčkog suda u Patrasu u potpunosti šokirala, Jutarnji list danas navodi kako je hrvatska policija već ranije pratila Laptala upravo zbog šverca droge te da bi ga i oni uhitili da to nije učinila Grčka. No u policiji to oštro demantiraju.

'U vezi s napisima u Jutarnjem listu vezanih za kapetana Kristu Laptala ravnateljstvo policije poručuje kako prema kapetanu Laptalu nije bilo operativnih izvida', izjavio je za Novu TV načelnik ureda ravnatelja policije Dubravko Novak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi ga željno očekuju Laptalo na slobodi; najprije otišao na pizzu! Slika nije dostupna Obitelj priprema slavlje Oslobađanje Laptala ispraćeno pljeskom

Predsjednik Sabora Luka Bebić nema saznanja o spekulacijama pojedinih medija prema kojima je i hrvatska policija istraživala kapetana Laptala. 

>> Video: Skandalozna presuda šokirala obitelj kapetana Laptala

Samu presudu kao nepravomoćnu Bebić ne može komentirati no kaže kako treba razmisliti o potezima države ako se pokaže da postupak nije korektno vođen, da nisu razmotreni svi dokazi i ispitani svi svjedoci. 

Osobno kaže kako mu je cijeli slučaj teško pao jer vjeruje u nevinost kapetana Laptala.

'Hrvatska sukladno konvencijama svojim građanima može pružiti svu podršku, pomoć i zaštitu njihovih ljudskih prava. Ali kao ministarstvo se ne možemo uplitati u pitanja sudstva kako svoje tako ni druge države', rekla je Ana Lovrin, ministrica pravosuđa. 

Na upit da komentira nagađanja u nekim medijima da je Laptalo u Hrvatskoj bio pod istragom zbog krijumčarenja droge, rekla je da za to nije čula te da, ako je toga i bilo, za to nije mjerodavno Ministarstvo pravosuđa, nego policija i državno odvjetništvo, odnosno USKOK.

Predsjednik Mesić poručuje - može samo čekati odluku na kapetanovu žalbu.

'O slučaju Laptalo raspravljali smo na najvišim novioma i obećano nam je da će suđenje biti pravedno i u skladu sa zakonima Grčke. Gospodin Laptalo nije tražio previše pomoći naše diplomacije niti naše ambasade', rekao je Mesić. 

Što se tiče napisa u jednim dnevnim novinama da je hrvatska policija, zajedno s Interpolom i nekim drugim službama, obrađivala kapetana Laptala zbog sumnje da šverca drogu, Mesić je rekao da je to pročitao, ali da je poslije čuo demanti tako da to ne može komentirati.

Pravni stručnjaci za sada ne žele komentirati moguće uplitanje države u obranu kapetana Laptala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene