Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Butković iznenađen

Žena osumnjičena za podmetanje požara dovedena na ispitivanje: Skrivala je lice pred novinarima, prije dvije godine potpalila 7 požara

Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr)
Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar kod Šibenika (Dnevnik.hr) Požar kod Šibenika (Dnevnik.hr) Požar kod Šibenika i dalje gori (Foto: Dnevnik.hr) Požar kod Šibenika i dalje gori (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasac gasi požar kraj Šibenika (Foto: Dnevnik.hr) Vatrogasac gasi požar kraj Šibenika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Ministar prometa Oleg Butković potvrdio je da je uhićena žena, osumnjičena za podmetanje požara kod Šibenika, djelatnica HAC-a.

Žena osumnjičena za izazivanje požara kod Šibenika dovedena je sucu istrage na ispitivanje, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić. HAC je potvrdio da se radi o njihovoj zaposlenici protiv koje je 2017. godine vođen kazneni postupak i koja je bila ambulantno liječena, nakon čega je utvrđena njezina radna sposobnost.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

Osumnjičenoj ženi na teret se stavlja kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Prije dvije godine, u pet dana potpalila je sedam požara na području Dubrave.

"Sve nas je to iznenadilo i mene osobno. Jutros sam kontaktirao i s predsjednikom uprave HAC-a, pričekajmo da cijeli proces bude završen. Postoji procedura, istraga, optužnica i presuda“, izjavio je ministar prometa Oleg Butković odgovarajući na pitanja o privedenoj ženi osumnjičenoj za paljenje požara kod Šibenika, za koju je ustanovljeno da je djelatnica HAC-a.

Ministar kaže da je iznenađen i da nema riječi na takve ljude koji rade takvo nešto. "Prepustimo to istrazi i medicini, bit će tu posla za dosta ljudi. Ja kao ministar tražim da HAC postupi po zakonu“, izjavio je Butković.

HAC se oglasio o svojoj zaposlenici osumnjičenoj za požar: "Nakon ambulantnog liječenja utvrđena radna sposobnost"

HAC se oglasio o svojoj zaposlenici osumnjičenoj za izazivanje požara kod Šibenika. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vezano uz medijske upite, HAC može potvrditi kako je danas zaprimio službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad radnicom HAC-a, a vezano za izazivanje požara u subotu u Dubravi kod Šibenika. Ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, Hrvatske autoceste će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radnopravnog odnosa.

Također, možemo potvrditi da je 2017. godine protiv radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Usprkos činjenici da je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje se na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice. Na žalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog i neometanog prometa autocestama.

Hrvatske autoceste ovom prilikom izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području", priopćili su. (M.T.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene