Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ovci ljuti

Ministra uhvatili s 0,7 promila, platio 750 kuna kazne: 'Popio sam tri čaše vina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ima pravo na službeni automobil, ministar je rekao kako nije želio 'gnjaviti vozača da ga čeka na privatnoj zabavi'.

Ministar kulture Berislav Šipuš potvrdio je u subotu da ga je zagrebačka policija prije dva tjedna zaustavila tijekom rutinske kontrole te mu je alkotestom izmjereno 0,7 promila i naplaćena novčana kazna u iznosu od 750 kuna.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

To se dogodilo na uglu Vončinine i Rubetićeve ulice, u noći sa subote na nedjelju, 4. na 5. srpnja, nešto poslije ponoći.

"Policijski službenik pitao me jesam li konzumirao alkohol, što sam priznao rekavši da sam popio tri čaše vina. Predložio mi je alkotest, na što sam pristao te mi je izmjereno 0,7 promila", objasnio je ministar Šipuš istaknuvši da je već u ponedjeljak platio 750 kuna kazne.

Iako ima pravo na službeni automobil, ministar kulture rekao je kako nije želio "gnjaviti vozača da ga čeka na privatnoj zabavi".

Prisegnuo novi ministar kulture Berislav Šipuš

U vezi s tim događajem u subotu su iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) priopćili da je ministar kulture Berislav Šipuš, prema pisanju pojedinih medija, uhvaćen u vožnji u "alkoholiziranom stanju, te mu je izmjereno 1,1 promila".

Na zahtjev medija da ovo potvrdi ili demantira, navode iz HDZ-a, Policijska uprava zagrebačka "informaciju o tome proglasila je službenom tajnom". Dodaju kako "javnost ima pravo znati krši li ministar Šipuš zakon ili ne, poglavito ako je u alkoholiziranom stanju upravljao službenim automobilom".

Oglasila se i policija

U Policijskoj upravi zagrebačkoj je danas rečeno da sukladno Pravilniku o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), policija nije u mogućnosti davati službene podatke ili izvore podataka koji se prikupe ili nastanu u obavljanju poslova iz djelokruga MUP-a.

Isto tako, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, policija ne može potvrđivati po imenu i prezimenu je li netko počinio prekršaj ili kazneno djelo, ističu u zagrebačkoj PU.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene