Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oš Trstenik

Drama u školi: Ravnateljica zbog zaposlenice zvala policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osnovnu školu Trstenik u Splitu danas popodne došla je i policija. Kako doznajemo, tamo je intervenirala zbog jedne zaposlenice, bivše ili sadašnje ovisi koga se pita.

Kako nam je rekla Ana Hinić iz Sindikata hrvatskih učitelja Split, kolegica je u kolovozu, kao učiteljica razredne nastave, postala organizacijski višak.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

"Ravnateljica je po zakonu mora vratiti na isto radno mjesto. Čim se takvo radno mjesto oslobodi. No nije, iako je ravnateljica priznala da postoji potreba za djelatnicima. Pozvala ju je danas na potpisivanje ugovora. No kad je kolegica stigla u školu, ravnateljica joj je rekla da ima radno mjesto na određeno, na pet dana. Nije joj ponudila ni pismeni ugovor. Stoga smo joj mi iz sindikata savjetovali da ne napušta školu kako joj ne bi spočitnuli da nije prihvatila ponuđeno radno mjesto“, objašnjava Hinić koja dodaje da ovo nije prvi put da ju ravnateljica odbija vratiti na radno mjesto.

"I prošle godine škola je ostala bez jednog razreda pa je ona proglašena viškom. U roku od šest godina pojavila se potreba za razrednikom pa ja ravnateljica o tome obavijestila Povjerenstvo za viškove i manjkove koje sugerira ispunjava li netko zakonske pretpostavke. Upozorili smo je da je dužna po zakonu zvati navedenu kolegicu. Vratili su je, ali tek nakon mukotrpnog procesa. Nakon što je ove godine u svibnju vraćena u rad, u kolovozu su joj opet javili da je višak. To joj nitko nije rekao, već joj je obavijest stigla poštom", tvrdi Hinić.

Sa slučajem je upoznat i Grad Split.

"U dogovoru sa Ministarstvom, sindikat se obratio Gradu Splitu kao osnivaču. I gradonačelnika smo obavijestili o tome, prvi put 27, kolovoza. U pet navrata smo mu pisali", kaže Hinić.

Policija nam je potvrdila da su pozvani u školu. 

"Možemo izvijestiti kako je nadležna policijska postaja primila dojavu u vezi ometanja rada jedne osnovne škole na području Splita od strane ženske osobe. U tijeku je provođenje izvida", kratko su nam odgovorili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene