Policija i DORH bave se objavom snimke na službenim stranicama grada Vukovara na kojoj se vidi kako srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu.

Galerija +0 Ivan Penava (Foto: Pixsell, Patrik Macek)

Vukovarska policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezane za objavljivanje snimke na kojoj se vidi kako srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu.

Vezani članci Srpska zajednica ostaje bez prava u Vukovaru - 2 Srpskoj zajednici u Vukovaru manja prava, Penava: "Vukovar će dobiti svoju šansu sigurno za 10 godina stabilnosti" Porfirije u Vukovaru - 2 Porfirije dolazi u Vukovar na obljetnicu pogibije Blage Zadre, Penava: "Ne mogu na taj posjet gledati kao na nešto dobro"

Snimka je objavljena na službenim stranicama Grada Vukovara. 

Uključivanje policije i DORH-a danas je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je ustvrdio kako djecu ne bi trebalo dovoditi u politički kontekst, no da treba pričekati da insitutucije obave svoj posa. 

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o "kontinunitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj i Vukovaru", a kao jedan od primjera novinarima je pokazao videoisječak s finalne utakmice kupa Nogometnog središta Vukovar održanog prošle godine, na kojem se vidi da u vrijeme izvođenja hrvatske himne na tribinama nisu ustali učenici Srednje tehničke škole Vukovar koji se školuju na srpskom jeziku, već su ostali sjediti.

„Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga šutjeti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu sjede na istu tu himnu?" kazao je Penava 15. siječnja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju