Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na stranicama grada Vukovara

Policija i DORH bave se objavom snimke srpske djece koja sjede tijekom izvođenja himne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i DORH bave se objavom snimke na službenim stranicama grada Vukovara na kojoj se vidi kako srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu.

Vukovarska policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezane za objavljivanje snimke na kojoj se vidi kako srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne'' Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku"

Snimka je objavljena na službenim stranicama Grada Vukovara. 

Uključivanje policije i DORH-a danas je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je ustvrdio kako djecu ne bi trebalo dovoditi u politički kontekst, no da treba pričekati da insitutucije obave svoj posa. 

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o "kontinunitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj i Vukovaru", a kao jedan od primjera novinarima je pokazao videoisječak s finalne utakmice kupa Nogometnog središta Vukovar održanog prošle godine, na kojem se vidi da u vrijeme izvođenja hrvatske himne na tribinama nisu ustali učenici Srednje tehničke škole Vukovar koji se školuju na srpskom jeziku, već su ostali sjediti.

„Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga šutjeti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu sjede na istu tu himnu?" kazao je Penava 15. siječnja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene