Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljene tri krađe

Razriješen slučaj fantomske ''kombajn-bande'' koja je pustošila polja kukuruza na području Varaždina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija demantirala je navode o postojanju fantomske ''kombajn-bande'', u čije se postojanje počelo sumnjati nakon što su na području varaždinske županije prijavljene krađe kukuruza s polja.

Varaždinska policija zaprimila je tijekom listopada tri prijave krađa kukuruza s polja. U javnosti se počelo nagađati da je za krađe kriva – ''kombajn-banda''. PU varaždinska takve je navode demantirala i objasnila o čemu je točno riječ.

Naime, jedan je 65-godišnjak prijavio da mu je netko između 8. i 10. listopada na polju Prečnica, između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke, kombajnom ubrao i otuđio 12 redova kukuruza s njegove parcele. Nastala mu je šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

65-godišnji vlasnik kasnije je obavijestio policiju da je nakon njihova postupanja utvrdio kako mu kukuruz nije otuđen, već je jedan sumještanin zabunom ubrao njegov kukuruz. S njime se i dogovorio o namirenju štete.

Susjed zabunom pobrao kukuruz

Isto se dogodilo i s prijavom 68-godišnjaka koji je policiji u Ludbregu prijavio da mu je nepoznati počinitelj između 17. i 21. listopada s njive u Vrbanovcu kombajnom ukrao oko 3500 kilograma kukuruza u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

I on je nakon nekoliko dana obavijestio policijske službenike da je vlasnik susjedne parcele zabunom ubrao njegov kukuruz te će se dogovoriti o namirenju štete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom žetve Bjelovar: Kombajnom naletio na bombe u polju kukuruza, odjeknulo nekoliko eksplozija

Slično je i sa slučajem 48-godišnjaka koji je prijavio da mu je kombajnom s njive ukraden kukuruz vrijednosti oko 7000 kuna. Tu je policija utvrdila da je kukuruz pobrao 39-godišnji vlasnik susjedne parcele.

''Utvrđeno je da se ne radi o krađi, već o neriješenim imovinskopravnim odnosima. Vezano za ovaj događaj, policijski su službenici podnijeli izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu'', izvijestila varaždinska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene