Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njihov položaj sve bolji

Policajke uspješnije od kolega kod žrtava nasilja i mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Položaj žena, ali i njihov uspjeh u policijskom poslu sve je bolji. Rezultati su to istraživanja koje je predstavljeno na okruglom stolu na kojemu je sudjelovao sam vrh policije.

Najuspješnijima su se pokazale kod određenih osjetljivih skupina, mladih ili žrtava nasilja. Iako se bave opasnim poslom, pokazuju i iznimnu hrabrost, ne samo kad se bore protiv kriminala, već i protiv predrasuda.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

'Imam sreću zapravo da radim u jednom takvom okruženju gdje nikada do sada nisam bila izložena negativnim pogledima ili bilo kakvoj vrsti diskriminacije', pojasnila je Iva Balgač, policijska službenica za međunarodnu policijsku suradnju.

Ženama se nije dalo ni da pokucaju na vrata

'I na sam spomen riječ policija mnogi su donedavno u prvi mah zamišljali kršne momke u plavom koji nose oružje i bore se protiv kriminalaca. I doista, žena donedavno nije bilo u ovom zanimanju ali ne zato što to one nisu htjele već jer im se nije dopuštalo niti da pokucaju na vrata', rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova.

>> Bizarni nasrtaj: Spolovilom napao policajku

'Žene u policiji ne trebaju biti samo broj koji zadovoljava određene standarde, već kao stručni kadar kojim želimo poboljšati kvalitetu zajedničkog rada i kvalitetu zajedničkog društva', dodao je Oliver Grbić, ravnatelj policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene