Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Položaj žena, ali i njihov uspjeh u policijskom poslu sve je bolji. Rezultati su to istraživanja koje je predstavljeno na okruglom stolu na kojemu je sudjelovao sam vrh policije.


Najuspješnijima su se pokazale kod određenih osjetljivih skupina, mladih ili žrtava nasilja. Iako se bave opasnim poslom, pokazuju i iznimnu hrabrost, ne samo kad se bore protiv kriminala, već i protiv predrasuda.

Vezani članci Žena u Japanu, ilustracija Vladajuća stranka želi više žena na sastancima, ali ako ne govore: "Svoja mišljenja mogu predati tajništvu" Nina Popović, Zoran Milanović, Sanja Sarnavka, Rada Borić, i Renata Ivanović Pljušte reakcije na Milanovićevu izjavu o žrtvama seksualnog nasilja: ''Predsjedniče, sram vas bilo!"

'Imam sreću zapravo da radim u jednom takvom okruženju gdje nikada do sada nisam bila izložena negativnim pogledima ili bilo kakvoj vrsti diskriminacije', pojasnila je Iva Balgač, policijska službenica za međunarodnu policijsku suradnju.

Ženama se nije dalo ni da pokucaju na vrata

'I na sam spomen riječ policija mnogi su donedavno u prvi mah zamišljali kršne momke u plavom koji nose oružje i bore se protiv kriminalaca. I doista, žena donedavno nije bilo u ovom zanimanju ali ne zato što to one nisu htjele već jer im se nije dopuštalo niti da pokucaju na vrata', rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova.

>> Bizarni nasrtaj: Spolovilom napao policajku

'Žene u policiji ne trebaju biti samo broj koji zadovoljava određene standarde, već kao stručni kadar kojim želimo poboljšati kvalitetu zajedničkog rada i kvalitetu zajedničkog društva', dodao je Oliver Grbić, ravnatelj policije.