Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožavanje plovidbe

Policajci spasili Poljaka iz mora kod Splita pa ga prekršajno prijavili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci splitske Pomorske policije spasili su u utorak kasno popodne Poljaka kojeg su u čamcu na napuhavanje pronašli u moru šireg splitskog akvatorija, a potom ga i prijavili zbog ugrožavanja plovidbe i neposjedovanja dokumenata.

Policija je jučer oko 18 sati dobila dojavu da se u moru između Lokve Rogoznice i Pučišća nalazi osoba u čamcu na napuhavanje bez pogona koju vjetar nosi prema otvorenom moru.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Službenim plovilom pomorski policajci krenuli su u potragu i dvije nautičke milje od Lokve Rogoznice pronašli neozlijeđenog 50-godišnjeg državljanina Poljske.

Izvukli su ga iz mora i doveli do obale, a potom ga i prijavili za prekršaje.

"Zbog sumnje da je 50-godišnji državljanin Poljske svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja opisanih Pomorskim zakonikom, a riječ je o ugrožavanju plovidbe te Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, neposjedovanja osobnih isprava, uručeni su mu odgovarajući prekršajni nalozi", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene