Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalevrijedna akcija

Policajci PU splitsko-dalmatinske kupili kuću siromašnoj obitelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Splitsko - dalmatinske uprave digli su na noge cijelu županiju te vlastitim i prikupljenim prilozima kupili kuću obitelji iz Vrgorca.

Kao da je vrijeme stalo, ispod slamnatog krova, unutar kamenih čađavih zidova, godinama živi obitelj Kovačević. 'Živjeli smo kako smo znali i umjeli', kaže Ilka Kovačević. Gospođa Ilka u Rašćanima Gornjim živi sa suprugom i dva sina. 'Nismo imali kupatilo, ali snalazili smo se za kupanje i umivanje', kaže.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Mateo Torić sa svojom djecom - 2 Hrvatska velikog srca Za samohranog oca osmero djece dosad prikupljeno više od milijun kuna: ''Ako si ranjen u životu, ipak proizlazi nešto novo i dobro''

Kako bi se Kovačevićima pomoglo da žive u boljim uvjetima, susjeda, koja je inače policijska djelatnica, pokrenula je humanitarnu akciju i kupljena ima je nova kuća. Prikupljeno je 130 tisuća kuna, a u idućih šest mjeseci, uz pomoć donatora uplatit će se i ostatak od 120 tisuća kuna.

>> Ličke drvene kuće smanjile nezaposlenost i 'poharale' tržište

'U akciju su bili uključeni svi policijski službenici PU Splitsko-dalmatinske, koji su dali simbolične iznose. Akcija nije provedena samo na razini policijske uprave, znači išli smo i šire prema određenim osobama, institucijama', kazao je Ivo Labrović, iz PU Splitsko-dalmatinske.

Novčano su pomogli i grad Vrgorac i Splitsko-dalmatinska županija. I sada Dragan sa svojom obitelji može živjeti u normalnim uvijetima. 'To je razlika od neba do zemlje. Ima sve za normalan život, a tamo nije bilo toga, ali se živjelo. Sretan sam i zadovoljan, osjećaj je nezaboravan', kaže Dragan Kovačević.

Ostaje još samo da se cijela obitelj preseli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene