Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Horvatović, šibenski policajac, prvi je zaposlenik MUP-a koji je suspendiran zbog bloga. Udaljen je s dužnosti pod optužbom da je pisao blog sibenskakonoba.blog.hr na kojem je vrijeđao lokalne HDZ-ove dužnosnike.


No, nakon njegove suspenzije, na stranom blog servisu osvanuo je istoimeni blog sibenskakonoba.blogspot.com na kojem se javila osoba koja tvrdi da je ona pravi autor spornog bloga, a ne policajac Horvatović koji je suspendiran.

Vezani članci Slika nije dostupna Kedžo održao prvi samostalni koncert u Rijeci! Slika nije dostupna Damir Urban i 'četvorka' oduševili Dubrovnik!

Odluku o Horvatovićevoj suspenziji donio je načelnik PU šibensko-kninske, Branko Peran. 

PU šibensko-kninske poslala je 3. prosinca prošle godine redakciji Blog.hr-a zahtjev kojim traži otkrivanje identiteta osobe koja je otvorila blog naziva 'šibenska konoba'.

U svojem zahtjevu policija je navela kako provodi izvide te traži od Blog.hr-a utvrđivanje IP adrese kako bi se utvrdio identitet osobe.

Načelnik PU šibensko-kninske, Branko Peran, potvrdio je da je Horvatović udaljen s dužnosti 30. siječnja te je protiv njega pokrenut postupak.

Policijskim izvidima utvrđeno je, navodi Peran, da je Horvatović vlasnik i autor bloga te da je u radno vrijeme na radnom mjestu pisao postove u kojima je vrijeđao javne osobe grada i županije.

Na svom je blogu "Šibenska konoba" kritizirao lokalne dužnosnike i HDZ-ove moćnike, među kojima gradonačelnicu Nedu Klarić, župana Gorana Pauka, njegova glasnogovornika Novicu Ljubičića, poduzetnika Stipu Grcića i druge. 

Time je stavljen uz bok policajcima suspendiranima zbog alkoholizma, zlostavljanja u obitelji, zavođenja maloljetnica i sličnih kaznenih djela.

Evidentno je da se radi o još jednom udarcu na blogere. Nakon što je policija izvršila pritisak na uredništvo Blog.hr-a da ukloni postove Željka Peratovića koji je na svom blogu, prema riječima policije, odavao državne tajne, a koje su već ranije bile objavljene u medijima, sada je policija optužila za vrijeđanje blogera u svojim redovima.

O čemu se zapravo radi? Je li policajac Horvatović uistinu autor bloga sibenskakonoba.blog.hr ili nije, saznat će se vjerojatno uskoro.

No, ono što je očito, jest da blog, zamišljen kao najdemokratskiji medij, postaje sve više podložan sankcijama te kaznenim progonima.

Pritom se nameće još jedno pitanje - gubi li bloganje time svoj smisao?

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju