Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Polančec očekuje pad cijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec izjavio je kako očekuje da će cijene u nekim segmentima pasti, nakon što Povjerenstvo za praćenje cijena sutra predstavi analizu porasta cijena u proteklih godinu dana, s naglaskom na posljednji kvartal.

Polančec je objasnio da će analiza koju je sačinilo Povjerenstvo 'pokazati tko je imao čvrste argumente za poskupljenja, a tko je pomalo lovio u mutnom'.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Rast minimalne plaće - 3 Rastu plaće Dobre vijesti za radnike, ali poslodavci u problemima: "Jedino što mi možemo napraviti jest da dignemo cijene"

'Na takve ćemo apelirati da korigiraju svoje cijene', dodao je.

Najavio je i da će Povjerenstvo sutra predložiti prve mjere za
zaustavljanje rasta cijena i 'neke cijene možda i vratiti na staro'.

Ustvrdio je da analiza pokazuje kako je država dobro upravljala cijenama na koje može utjecati.

Napomenuo je, međutim, da je malo cijena pod državnom kontrolom te najavio da će Povjerenstvo apelirati da se cijene u privatnom sektoru i cijene komunalija u pojedinim gradovima 'svedu na normalne okvire'.

Odbacio je tvrdnje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da Vlada nema viziju da se nosi s poskupljenjima, kazavši kako ga 'čudi Milanovićeva nervoza'.

Činjenicu da je Milanović sazvao SDP-ove gradonačelnike tumači kao 'vjerojatan strah od analiza koje će pokazati gdje su komunalije najviše poskupjele'.

Odbacio je i Milanovićevu tvrdnju da je rast plaća pratio inflaciju u zemljama eurozone koje bilježe inflaciju veću od one u Hrvatskoj, a na koje se jučer pozvao premijer Ivo Sanader.

'Realne plaće u Hrvatskoj su rasle brže od troškova života, a
pokrivenost košarice plaćom na kraju mandata bila je za deset postotnih poena veća nego na početku mandata', ustvrdio je Polančec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene