Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Nemam veze s primanjem i davanjem mita niti mi se to stavlja na teret', rekao je Damir Polančec u vezi proširenja istrage protiv Ive Sanadera.


Ako je točno da je Sanader primao mito, kako se navodi u nalogu, onda se kao i svi članovi Vlade i Predsjedništvo HDZ-a, osjećam prevareno i izmanipulirano i mislim da sam ispao najveća budala na svijetu, komentar je Damira Polančeca na nalog za proširenje istrage u vezi Sanaderovog primanja mita od MOL-a.

Vezani članci Korupcija - ilustracija Svi okrivljenici iz afere GSKG se nagodili s Uskokom, među njima i bivši Bandićev vozač Bivši premijer Ivo Sanader Ivi Sanaderu Ustavni sud odbacio tužbu na presudu u slučaju Ina-MOL

Polančec je rekao kako tijekom pregovora nije imao mandat za odlučivanje o MOL-u te da su sve ključne odluke donošene na Predsjedništvu HDZ-a i užem kabinetu Vlade. 'Nije mi jasno kako sam samo ja osumnjičen', dodao je Polančec u svom priopćenju za medije.

'Radio sam u najboljoj vjeri i najbolje što sam znao. Smatrao sam, kao i ostali članovi Vlade, da su ugovorima zaštićeni vitalni interesi Republike Hrvatske.' Polančec, koji je drugookrivljeni u nalogu za proširenje istrage rekao je da je od svog odvjetnika Ante Nobila, koji se s puta vraća u ponedjeljak, zatražio da dogovore termin u USKOK-u te da želi dati iskaz čim je prije moguće.

Polančec je rekao i kako je nalog dobio prije 4, 5 dana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju