Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zahtjev za pritvor

Polančec: Ne želim da itko doživi ovo što sam ja doživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je zahtjev za pritvaranjem Damira Polančeca zbog navodnog utjecaja na svjedoke.

Vijeće je utvrdilo da nije bilo uvjeta za određivanjem pritvora jer nije bilo dokaza da je Damir Polančec utjecao na bilo koga od svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Širi se poput epidemije Živi mrtvaci hodaju ulicama: Ubojita droga pretvorila ih je u zombije Slika nije dostupna Optužnica u slučaju Spice Polančecov odvjetnik: Uskok nije dokazao ni jednu tvrdnju

>> 'Što prije završi suđenje, prije će mi se neki ispričati'

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo je rekao da je odluka očekivana te da žale jer im je oduzeto nekoliko dragocjenih dana za pripremanje obrane u slučaju Spice.

Damir Polančec je nakon odluke izjavio kako je očekivao ovakvu odluku te poručio ' ne želim da itko doživi ovo što sam ja doživio'.

Zahtjev da se Polančec vrati u Istražni zatvor u Remetincu iz kojega je nakon 115 dana pušten u srpnju prošle godine, USKOK je zatražio zbog navodnih pritisaka na svjedoke Tužiteljstva u aferi Spice - šefa Podravkine podružnice u Turskoj Zdravka Dimača i predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića koji po izlasku sa saslušanja također nije želio ništa reći.

Po pisanju medija Polančec je Vitkoviću kazao da se pazi jer da će angažirati privatnog detektiva koji će slijediti svaki njegov korak, dok je Dimaču rekao da će ga srediti kada se pojavi na suđenju.

Dvojica Podravkinih menadžera to su prijavili USKOK-u u kojem su ocijenili da je riječ o nezakonitom utjecaju na svjedoke pa su od suda tražili da Polančeca vrati u Remetinec.

Polančec je jedan od optuženih za udruživanje u aferi Spice koji su po tvrdnjama USKOK-a koprivničku prehrambenu industriju oštetili za više od 400 milijuna kuna. Suprotno USKOK-u, obrana tvrdi da su optuženi štitili Podravku od 'neprijateljskog preuzimanja'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene