Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Konstrukcije HDZ-a'

'Ne laže Polančec nego premijerka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rat riječima na relaciji vrh HDZ-a, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, se nastavlja.

Jučer su premijerka Kosor i Vladimir Šeks tvrdili da Polančec ne govori istinu, a danas Polančec preko svog odvjetnika odgovara vrhu HDZ-a da ne laže on nego predsjednica Vlade Jadranka Kosor kada govori da nije sudjelovala ni na jednom sastanku vezanom uz prodaju Ine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puštenja njena suradnica Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Jedini može povezati Sanadera i aferu Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

>> Josipović: Polančecovo pismo je politička bomba

>> Nobilo: 'Bolje da se Čobanković drži kuhinje'

Prozivke da je Sanaderov pijun koji treba diskreditirati pravosuđe energično odbacuje. Tvrdi da sa Sanaderom uopće nije bio u kontaktu, a još manje u dosluhu.
Polančec odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da njegov klijent ne igra za Ivu Sanadera te ističe da je riječ o već viđenim HDZ-ovim konstrukcijama.

'Zasigurno ne radimo za Sanadera već je to način na koji HDZ pokušava diskreditirati Polančeca i oporbu', kazao je Nobilo. Bivšeg šefa Polančec spominje i u izjavi kada je kazao da je Sanader za njega zrak te da nije spreman lagati iako prema njemu nema pozitivnih emocija.

'Sanadera Polančec nije vidio, a ni čuo posljednjih 9 mjeseci', tvrdi Nobilo dodajući kako kreću u dokazivanje ranije izrečene tvrdnje da je premijerka sudjelovala na sastancima o privatizaciji Ine. Tu tezu za sada je jedini potvrdio upravo bivši premijer pred istražnim povjerenstvom.

'Ona je bila na sastanku 30.12.2008.godine u kabinetu Damira Polančeca i o tome postoje svjedoci', napominje Nobilo. Ured Vlade početkom mjeseca tvrdio je da sastanci koji se spominju u medijima, nikada nisu održani u tom sastavu, a  stranu premijerke Kosor držala je poslije i ministrica Marina Matulović-Dropulić.

Bez konkretnih dokaza teško povjerovati u bilo koju tvrdnjom i oporba je sklonija Polančecu. Nakon prve presude u kojoj je dobio godinu i tri mjeseca zatvora već sljedeći tjedan Polančecu počinje suđenje za reflektore. Nije isključeno da Polančec prizna krivnju i nagodi se s USKOK-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene