Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rat riječima na relaciji vrh HDZ-a, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, se nastavlja.


Jučer su premijerka Kosor i Vladimir Šeks tvrdili da Polančec ne govori istinu, a danas Polančec preko svog odvjetnika odgovara vrhu HDZ-a da ne laže on nego predsjednica Vlade Jadranka Kosor kada govori da nije sudjelovala ni na jednom sastanku vezanom uz prodaju Ine.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

>> Josipović: Polančecovo pismo je politička bomba

>> Nobilo: 'Bolje da se Čobanković drži kuhinje'

Prozivke da je Sanaderov pijun koji treba diskreditirati pravosuđe energično odbacuje. Tvrdi da sa Sanaderom uopće nije bio u kontaktu, a još manje u dosluhu.
Polančec odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da njegov klijent ne igra za Ivu Sanadera te ističe da je riječ o već viđenim HDZ-ovim konstrukcijama.

'Zasigurno ne radimo za Sanadera već je to način na koji HDZ pokušava diskreditirati Polančeca i oporbu', kazao je Nobilo. Bivšeg šefa Polančec spominje i u izjavi kada je kazao da je Sanader za njega zrak te da nije spreman lagati iako prema njemu nema pozitivnih emocija.

'Sanadera Polančec nije vidio, a ni čuo posljednjih 9 mjeseci', tvrdi Nobilo dodajući kako kreću u dokazivanje ranije izrečene tvrdnje da je premijerka sudjelovala na sastancima o privatizaciji Ine. Tu tezu za sada je jedini potvrdio upravo bivši premijer pred istražnim povjerenstvom.

'Ona je bila na sastanku 30.12.2008.godine u kabinetu Damira Polančeca i o tome postoje svjedoci', napominje Nobilo. Ured Vlade početkom mjeseca tvrdio je da sastanci koji se spominju u medijima, nikada nisu održani u tom sastavu, a  stranu premijerke Kosor držala je poslije i ministrica Marina Matulović-Dropulić.

Bez konkretnih dokaza teško povjerovati u bilo koju tvrdnjom i oporba je sklonija Polančecu. Nakon prve presude u kojoj je dobio godinu i tri mjeseca zatvora već sljedeći tjedan Polančecu počinje suđenje za reflektore. Nije isključeno da Polančec prizna krivnju i nagodi se s USKOK-om.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju