Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija provela istragu

VIDEO Pokušaj provale na zagrebačkoj Remizi? Dvojica ulaze u stan pa bježe van: "Nisu očekivali da nas nađu kod kuće"

Društvenim mrežama širi se snimka nadzorne kamere sa zagrebačke Remize. Vlasnica stana na kojem je nadzorna kamera prijavila je policiji pokušaj provale. Tvrdi da ovo nije prvi takav slučaj u tom kvartu.

Videosnimka objavljena u jednoj od grupa na Facebooku prikazuje dvojicu mladića koji se spuštaju stepenicama prema stanu u suterenu.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain

Prikradaju se, nestaju iz vidokruga, a onda nakon kratkog vremena izlijeću iz stana i trčeći napuštaju zgradu na Fallerovom šetalištu u Zagrebu.

Sve je to snimila nadzorna kamera kod stana u koji su pokušali ući, a onda shvatili da su ukućani u njemu.

Vlasnica stana, čiji su podaci poznati redakciji, kazala nam je da je nadzornu kameru stavila nakon provale u susjednom ulazu.

Provala u stanu u susjedstvu prije godinu dana

Za DNEVNIK.hr navodi da je provaljeno u stan u susjedstvu, no i iz njezine kupaonice su nestale neke stvari.

"Prije godinu dana je bila provala u stanu u susjednom haustoru. Lopovi su uzeli sve što su mogli - novac, nakit, sve vrijednosti koje su im se našle pod rukom", navodi.

Dodaje da se njezin stan nalazi u suterenu. Pored stana ima poseban ulaz u kupaonu koji obično ne zaključava.

U trenutku kad se prošle godine događala provala u stan u susjedstvu, čitateljica je šetala psa.

"Tada sam u nezaključanoj kupaoni ostavila ključeve od stana. Kad sam se vratila, vidjela sam da ih nema, kao ni skupog parfema koji je bio tamo", rekla je.

Stavili su protuprovalna vrata

"Nakon toga, stavili smo protuprovalna vrata na stanu i promijenili bravu", dodaje i kaže kako se i u prosincu prošle godine dogodilo nešto slično.

Njezina obitelj inače ne puši u stanu zbog djeteta pa ode u kupaonu da bi zapalila cigaretu, opisuje.

"U nedjelju, 8. svibnja, u 13.08, dijete je jelo u stanu, a ja sam zapalila cigaretu u kupaoni. Netko je otvorio vrata, pogledala sam ga, on je nešto promucao i počeo bježati", opisala je.

"Nisu očekivali da nas nađu doma. Ovo su moderni lopovi koji idu u krađu u pol bijela dana", navodi čitateljica.

Sve prijavila policiji

Kaže da je snimku poslala policiji i sve prijavila. "Došli su, uzeli otiske prstiju i otišli. Nisam nikad dobila odgovor što je s tim", navodi.

Zagrebačka policija potvrdila nam je da su dobili prijavu. Proveli su i krim istragu.

"Nadležna policijska postaja je zaprimila dojavu 8. svibnja 2022. godine, nakon čega su policijski službenici izašli na mjesto događaja", navode.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nije utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela ili prekršaja koji se progone po službenoj dužnosti", dodaju iz PU zagrebačke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene