Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju od zahtjeva

Cyber Cho prosvjednike prati putem satelita!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković sastao se s predstavnicima svih seljačkih udruga, no bezuspješno.

 I dalje nema dogovora sa Sindikatom hrvatskih seljaka, koji su se uputili prema Pantovčaku, i traže da ih primi predsjednik Josipović. Predsjednik sindikata Tomislav Pokrovac već je uoči sastanka kazao kako oni neće odustati od svojih zahtjeva ni milimetar. Ipak su, dodao je, došli poslušati što druge udruge i ministar imaju za reći, no nakon tog sastanka tražili su zaseban sastanak s ministrom.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Ne odustaju, kazao je Pokrovac, od svojih zahtjeva jer je seljacima 250 kuna poticaja 'veliko kao kuća'. 'Mi samo želimo da se poštuje zakon, a on točno kaže koliko trebamo dobiti. Ako se iz proračuna mogu krasti milijarde, onda mora biti i za nas', kazao je Pokrovac. 'No, ako se donese 10-ogodišnji strategija upravljanja razvoja poljoprivredom onda se poticaji mogu i ukinuti jer neće biti potrebni', dodao je Pokrovac prije sastanka. Na pitanje kako komentira da su oni još jedina udruga koja prosvjeduje Pokrovac je samo kazao kako će građani znati prepoznati tko zastupa njihove interese.

>> Seljaci najavili blokadu Iloka: 'Policajac nam je prijetio!'

Do dogovora nije došlo ni nakon sastanka, a ministar nije htio zasebno primiti predstavnike Sindikata hrvatskih seljaka. Pozvao ih je da sklone traktore pa će on onda, kazao je, doći u Slavoniju. Oni su pak, njemu poručili da on dođe u Slavoniju pa će oni tada skloniti traktore.

Ministar Čobanković je novinarima nakon sastanka kazao kako je pregledavajući satelitske snimke prosvjednika vidio kako se radi tek o 10-ak posto seljaka, dok su s ostalima postigli dogovor. Dodao je kako predsjednik sindikata Tomislav Pokrovac uopće ni nije poljoprivrednik nego gospodarstvenik. Pokrovac mu naravno, niti na to nije ostao dužan. 'Mi kao Sindikat hrvatskih seljaka razgovaramo s ministrom već više od godine dana, počeli smo još kao Hrvatski seljački savez Vukovarsko-srijemske županije', kazao je te pozvao ministra da da ostavku. 'Ako ja nisam poljoprvrednik onda je ministar s nama godinu dana vodio ilegalne razgovore'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene