Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvani svi koji nisu bili ni na vlasti

'Pokret otpora': Blok umirovljenika samostalno na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Stranke umirovljenika Hrvatske (SUH), Splitske stranke umirovljenika (SSU) i Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) potpisali su sporazum o suradnji.

Najavili su da će kao Blok 'Umirovljenici zajedno' samostalno izići na izbore, a građane su pozvali da im se pridruže u 'pokretu otpora'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

Predsjednik ASH Zlatko Klarić objasnio je na konferenciji za novinare da njihov 'pokret otpora' nije revolucionaran, nego znači pružanje otpora znanjem, sposobnošću i razumom, a pozvani su svi oni koji, kako je rekao, nisu bili ni na vlasti ni uz vlast.

Traže, kako je među ostalim rečeno, oduzimanje bespravno stečene imovine, vraćanje duga hrvatskim umirovljenicima, usklađivanje mirovina s formulom rasta plaća, osnivanje fonda za posrnule tvrtke, ukidanje povlaštenih mirovina te 'stavljanje' saborskih zastupnika na prosječne plaće.

Čelnik SUH-a Franjo Markanović naglasio je kako se iz umirovljeničkog fonda trebaju izdvojiti vojni umirovljenici te da ih treba staviti u fond Ministarstva obrane. U Hrvatskoj je, kako je rekao predsjednik SSU-a Ratko Kovačić, prosječna mirovina 2.169 kuna, a 70 posto umirovljenika više nije na rubu egzistencije, nego na rubu gladi.

Kovačević je saborske zastupnike prozvao zbog 'ručka od 15 kuna' u saborskom restoranu, a umirovljenike je pozvao da na izborima glasuju za taj blok jer ni HDZ ni SDP za njih nisu ništa učinili

'Ručak od 15 kuna'

Saborske je zastupnike prozvao zbog 'ručka od 15 kuna' u saborskom restoranu, a umirovljenike je pozvao da na izborima glasuju za taj blok jer ni HDZ ni SDP za njih nisu ništa učinili.

Prije nešto više od godinu dana potpisan je koalicijski sporazum o udruživanju šest umirovljeničkih stranaka u Blok 'Umirovljenici zajedno'  kojeg čine Stranke umirovljenika, Demokratske stranke umirovljenika, Akcije socijaldemokrata Hrvatske, Splitske stranke umirovljenika, Akcije hrvatskih umirovljenika i Zagrebačkih umirovljenika, a poduprli su ih Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske.

Prozvali Gruića zbog kontakta i suradnje s HDZ-om

Koordinator tog bloka Lazar Grujić jučer se priopćenjem ogradio od konferencije za novinare sazvane za danas ističući kako je riječ 'o pokušaju grube podvale određene političke grupacije koja se bezobrazno i nezakonito' koristi imenom Blok 'Umirovljenici zajedno'.

Na pitanje o legitimitetu današnje konferencije Bloka 'Umirovljenici zajedno' čelnici SUH-a, ASH i SSU-a jednoglasno su ustvrdili kako upravo oni imaju legitimitet, a protiv svih onih koji se budu koristili njihovim imenom, istaknuli su, podnijet će kaznenu prijavu. Gruića su ujedno prozvali zbog, kako su rekli, kontakata i suradnje s HDZ-om. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene