Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zločinačko udruženje"

Pokrenuta istraga protiv sedmorice švercera duhana, proračun oštetili za 2, 7 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je pokrenuo istragu protiv sedmorice preprodavača duhana koje sumnjiči da su neplaćenim trošarinama državni proračun oštetili za najmanje 2,7 milijuna kuna.

Tužiteljstvo sumnja da su zločinačko udruženje za preprodaju duhana organizirali dvojica muškaraca u dobi od 38 i 26 godina. Oni su pronalazili proizvođače duhana na području Virovitičko-podravske županije i od njih kupovali duhan u listu, dok su po njihovom nalogu četvrto i šesto okrivljeni kontaktirali proizvođače duhana i dogovarali njegovu prodaju.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

Potom su kupljeni duhan u listu dovozili na zagrebačko područje rezali ga i preprodavali. Na taj način okrivljenici su u više navrata kupili najmanje 4,5 tona duhana u listu od čega su raznim kupcima prodali najmanje 3,3 tone sitno rezanog duhana. Preprodavači su pritom zaradili 193 tisuće kuna i proračun oštetili za najmanje 2,7 milijuna kuna, izvijestio je Uskok. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene