Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova ideja

Cijena prava sitnica: Pokraj Spomenika domovini ugradit će se stroj za maglu! I lampice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokraj Spomenika domovini u Zagrebu izgradit će se stroj za maglu! S led lampicama koje će svijetliti u tri načina rada.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima novu ideju. Pokraj Spomenika domovini koji se gradi prekoputa spomenika Franje Tuđmana izgradit će se stroj za maglu.

Pročitajte i ovo Spomenik domovini, aerodrom u Istanbulu (Foto:Grad Zagreb/Getty) Usporedite fotografije Primjećujete li sličnost? Budući Spomenik domovini prilično nalikuje jednom već izgrađenom objektu Vesna Nađ (Video: Dnevnik Nove TV) SILNI MILIJUNI Otkrivamo zašto je Spomenik Domovini iznenada postao skuplji za čak 8 milijuna kuna

Vijest je objavila emisija Strah od slobode Radio studenta. Gradnja Spomenika domovini trebala bi stajati 34,7 milijuna kuna, a prema troškovniku koji smo dobili na uvid, za efekt magle utrošit će se još gotovo 767 tisuća kuna.

''Emisija Strah od slobode u posjedu je troškovnika s iskazanom cijenom koju će građani iskeširati za ovaj prijekopotrebni sadržaj. Sustav zamagljivanja proračunskog novca sastoji se od 100 mlaznica koje će ispuštati maglicu, a bit će dodatno oplemenjen rasvjetom 110 LED lampica koje će stvarati igru svjetla u minimalno tri načina rada – brzom izmjenom, sporom izmjenom te konstantnim svjetlom'', napisali su.

Podsjećaju da minimalna neto plaća u Hrvatskoj iznosi 3250 kuna, pa su izračunali da ''za ovaj skupi, ali zato nepotrebni sadržaj radnik na minimalcu radi gotovo 20 godina''. ''Gradskoj upravi i gradonačelniku predlažemo da na ukupnu cijenu spomenika od 34,7 milijuna dodaju još malo našeg novca i osiguraju jato gusaka kao sastavni dio spomeničkog kompleksa, što će na najbolji mogući način zaokružiti njegovu simboliku'', zaključuju.

DNEVNIK.hr poslao je upit Gradu Zagrebu, a objavit ćemo ga čim dobijemo odgovore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene