Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD GAREŠNICE

Na tavanu složio laboratorij za uzgoj marihuane, policija pronašla više od 100 kilograma droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica muškaraca i jedna žena uhićeni su na području Garešnice zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska završila je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, 44-godišnjim srpskim državljaninom, 43-godišnjom njemačkom državljankom i 46-godišnjim njemačkim državljaninom te 37-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili drogu te nedozvoljeno posjedovali i nabavljali oružje i eksplozivne tvari, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Ilustracija Bilo je svega Pao diler u Rijeci: Kad mu je policija pretražila stan, imala je što vidjeti

Sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin nabavio opremu, materijal i tvari za uzgoj indijske konoplje te opremu za njezinu daljnju preradu u drogu marihuanu i cannabisovo ulje. Nabavio je, između ostalog, agregat kao zasebni izvor električne energije s rasvjetnim tijelima, ventilacijski sustav s uređajem za kontrolu temperature i vlažnosti zraka, ovlaživače zraka, tegle i zemlju. Tu je opremu koristio na tavanu svoje obiteljske kuće u mjestu pokraj Garešnice i uzgojio najmanje 1500 biljki indijske konoplje. Na tavanu je napravio i improviziranu sušaru za cvjetne vrhove indijske konoplje, a za usitnjavanje preostalih dijelova biljke koristio električnu rezalicu.

U kući pronađeno i oružje

Osumnjičenici su 27. studenog s uzgojenih biljaka indijske konoplje rezanjem skinuli lisne vrhove i pripremili ih za sušenje, dok su preostali dio biljaka usitnili pomoću rezalice. Namjeravali su posaditi više od 1600 novih sadnica indijske konoplje koje je nabavio osumnjičeni 38-godišnjak, no u tome ih je spriječila policija.

Pretragom doma 38-godišnjaka policija je pronašla i oduzela oko 1600 sadnica indijske konoplje, oko 65 kilograma djelomično sasušene marihuane i oko 50 kilograma vlažne usitnjene marihuane te oko tri decilitra ulja cannabisa. Policija je pronašla i automatsku pušku marke ''crvena zastava“, s pripadajućih 8 spremnika za streljivo, dvije ručno izrađene kubure te 139 komada streljiva različitog kalibra.

Protiv svih petoro osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, a osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene