HEP je smanjio veleprodajnu cijenu plina za osam posto, pa se očekuje da će računi za plin pojeftiniti oko 20 kuna mjesečno, a profitirat će i oni koji imaju druge dobavljače plina.

Galerija


Računi za potrošnju plina u travnju mogli bi razveseliti građane jer je HEP smanjio veleprodajnu cijenu plina za 8 posto. To će zasigurno osjetiti Osječani, kojima će se računi godišnje smanjiti za 243 kune jer je njihov opskrbljivač upravo HEP.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Vlada otpisala režije na potresom pogođenim područjima. Otkrili što je potrebno da se razmotri popuštanje mjera Poduzetnici pred ministarstvom položili vijenac i lampione Poduzetnici položili vijenac i upalili svijeće ispred Ministarstva: ''Tjeraju tisuće tvrtki u propast''

Računi ostalih građana također će se smanjiti, no koliko točno, ovisi o jedinicama lokalne uprave i samouprave.

"Veleprodajna komponentnost cijene umanjena je za 8 %. Regulatorna agencija odredila je 3 %, a mi smo našli prostora za dodatnih 5,2 %, s obzirom na kretanje cijena na svjetskim tržištima koje su u znatnom padu zbog geopolitičkih okolnosti", objasnio je pad cijene Marko Blažević iz HEP-a.

Ministar okoliša Tomislav Ćorić rekao je kako očekuje da će se smanjenje cijene plina prema opskrbljivačima u konačnici preliti i na kućanstva.

Dodao je kako je to još jedan doprinos povećanju životnog standarda te pozitivan iskorak prema rasterećenju građana. S njime se slaže i Andrej Plenković, koji je pohvalio uspjehe Vlade.

"Mislim da je to jako dobro, važno je je da idemo, da podižemo standard sugrađana, a to se najbolje postigne ako su im troškovi manji ili ako su im plaće veće. U ovom slučaju, s obzirom na to da su plaće veće u našem mandatu, dobro je da su i troškovi režija manji", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.