Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivi Prenđi lošije, majka sumnja na propust liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agonija 27-godišnje Ive Prenđe koja boluje od rijetke krvne anemije se nastavlja. Nakon što je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi odobrilo nabavu skupog lijeka, njezino se zdravstveno stanje drastično i neočekivano pogoršalo.

Stvari su se zakomplicirale 10. listopada, kada je Iva u općoj bolnici Zadar primila cjepivo kao preventivu pred početak liječenja. Najvjerojatnije je zaražena bakterijom koja je izazvala infekciju, a prema riječima njezine majke Gordane, zadarski liječnici nisu reagirali pravovremeno.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

Nekoliko dana kasnije otišla je na KBC Rebro u Zagrebu gdje su joj kirurškim zahvatom morali odstraniti dio nadlaktnog mišića desne ruke. Daljnje liječenje sada je upitno.

'Smatram kao laik da nije trebalo dopustiti da dođe do ove infekcije, jer ako sam ja prepoznala infekciju, onda su je i liječnici trebali prepoznati i zvati infektologa', rekla je Ivina majka Gordana Prenđa.

>> Ivi Prenđi omogućeno daljnje liječenje

>> Pobjeda! Dobila sam priliku za novi život

Podsjetimo, mlada Zadranka posljednjih šest godina boluje od paroksizmalne noćne hemoglobinurije ili PNH, a prije više od mjesec dana konačno joj je odobren spasonosni lijek nakon medijske bure, u kojoj je smijenjen i šef službe za lijekove HZZO-a Tonči Buble.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene