Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FIMI medija i Skladgradnja!

Pogodite tko gradi most na Dravi? Najčešći gosti USKOK-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da i USKOK-ovi osumnjičenici mogu dobro poslovati s državom dokazuje sljedeća priča - gotovo milijardu kuna vrijedan most preko Drave kod Osijeka, za koji je kamen temeljac jučer postavila predsjednica Vlade, gradit će tvrtke čiji su vlasnici mahom pod istragama USKOK-a.

Ovaj vrijedan projekt dodijelila im je - sada bivša uprava Hrvatskih autocesta - koja je i sama osumnjičena za izvlačenje više desetaka milijuna državnih kuna. Nakon predsjednice Vlade Jadranke Kosor lopate će se na izgradnji mosta preko Drave uhvatiti hrvatski građevinski konzorcij koji je pobijedio na natječaju. Most preko močvarnog područja bit će dug oko 2 i pol kilometra, a porezne će obveznike stajati 950 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Zaradu će podijeliti Vijadukt, Hidroelektra Niskogradnja, ali i Skladgradnja Slavena Žužula koji je pod sumnjom da je deseterostruko skuplje bojio tunele, sudjelovao u malverzacijama na gradnji odmorišta kod Ploča, te da su mu preplaćeni radovi na autocesti Rijeka-Zagreb. Osumnjičen je i u slučaju Brodosplit. Gradit će i Konstruktor dok se vlasnika Željka Žderića istražuje zbog sumnjive privatizacije tvrtke i krivotvorenja kojim je pokušao naplatiti odštetu od Slobodne Dalmacije.

U konzorciju je i Osijek Koteks Drage Tadića koji se jučer družio s Vladimirom Šeksom, a osumnjičen je za podmićivanje Vrhovnog suda u slučaju Glavaš. Ugovore s izvođačima prije dvije godine potpisao je bivši šef HAC-a Jurica Prskalo koji je zbog četiri istrage uhićivan čak 3 puta.

Unatoč svemu u hrvatskim autocestama nije se razmišlalo o raskidanju ugovora sa hrvatskim konzorcijem. Poručuju kako bi tada morali platiti penale, a na osnovu tog ugovora kao idejnog projekta dobiven je i kredit od banke kojim će se graditi most preko Drave.

Radove na slavonskoj autocesti u predizborno vrijeme otvarao je i Ivo Sanader. Za promociju je bila zadužena FIMI medija Nevenke Jurak, a u brošurama je stajala i slika mosta čiji je početak izgradnje obilježen jučer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene