Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Starigrad bio je domaćin Dana kruha. I nije bilo samo peciva na tisuću načina. Saznali smo da je zagorske štrukle jela jedna od najljepših svjetskih glumica ili da u Maruševcu pokraj Varaždina postoji srednja škola gdje su učenici vegetarijanci.


Na smotru su zagorske štrukle stigle iz Hrvatskog zagorja. Napravila ih je slastičarka, a bile su i u New Yorku. Pogodite tko ih je kušao tamo. 'Tamo je štrukle kušala Angelina Jolie', rekla je Klara Ćurković.

Vezani članci Velebitski kanal Drama u Velebitskom kanalu: Krenuli spasiti plivača koji se utapao zbog jake bure, a vratili se s četiri spašene osobe Prikaz iznadprosječno toplih dana u Hrvatskoj od 1901. do 2020. godine Ne vjerujete u klimatske promjene? Pogledajte kako je rasla temperatura u Hrvatskoj od početka 20. stoljeća do danas

Predstavljena jela od soje, avokada, slanutka dolaze iz srednje škole u Maruševcu pokraj Varaždina. 'Naša škola njeguje tradiciju zdrave prehrane više od 40 godina. Naš učenički dom ima isključivo vegetarijansku prehranu', rekla je Slavia Maršeta iz vegetarijanske srednje škole.

U to smo se morali uvjeriti među učenicima gimnazije i medicinske škole. 'Ja sam vegetarijanka od malih nogu. Jedem vegetarijansku hranu. Naučena sam na to i jako to volim', rekla je učenica Maja.

>> Bijeli kruh važan izvor vitamina i minerala?

Na štandu iz Zeline svega lijepoga, ali djeca kao djeca najviše vole pizzu. Tu su i gosti. Sir je iz Bosne, a pršut hercegovački. Vrlo ukusan savez. 'Federacija sira i pršuta funkcionira izvanredno. Da tako funkcionira i ostalo bilo bi dobro', rekao je Anđelko Rogić, ravnatelj Osnovne škole Bartol Kašić u Mostaru. Iz Boke Kotorske tu su kruh, sir i vino. Zbog današnjeg obilja, nitko ne bi imao ništa protiv, da Dani kruha budu svaki dan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju