Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dani kruha

Pogodite koja je slavna holivudska glumica kušala zagorske štrukle!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Starigrad bio je domaćin Dana kruha. I nije bilo samo peciva na tisuću načina. Saznali smo da je zagorske štrukle jela jedna od najljepših svjetskih glumica ili da u Maruševcu pokraj Varaždina postoji srednja škola gdje su učenici vegetarijanci.

Na smotru su zagorske štrukle stigle iz Hrvatskog zagorja. Napravila ih je slastičarka, a bile su i u New Yorku. Pogodite tko ih je kušao tamo. 'Tamo je štrukle kušala Angelina Jolie', rekla je Klara Ćurković.

Pročitajte i ovo Kruh: Ilustracija - 3 CIJENA ĆE IĆI JOŠ GORE Imamo pšenice dvaput više nego što nam treba, a kruh - uvozimo: "Preskupo je, ali cijene su takve kakve jesu. Moram kupiti" Ilustracija SVE SE PRODA Jedna pulska pekarnica dosjetila se odlične ideje: Interes je velik, a vlasnica kaže da bi to trebale raditi i druge pekarnice

Predstavljena jela od soje, avokada, slanutka dolaze iz srednje škole u Maruševcu pokraj Varaždina. 'Naša škola njeguje tradiciju zdrave prehrane više od 40 godina. Naš učenički dom ima isključivo vegetarijansku prehranu', rekla je Slavia Maršeta iz vegetarijanske srednje škole.

U to smo se morali uvjeriti među učenicima gimnazije i medicinske škole. 'Ja sam vegetarijanka od malih nogu. Jedem vegetarijansku hranu. Naučena sam na to i jako to volim', rekla je učenica Maja.

>> Bijeli kruh važan izvor vitamina i minerala?

Na štandu iz Zeline svega lijepoga, ali djeca kao djeca najviše vole pizzu. Tu su i gosti. Sir je iz Bosne, a pršut hercegovački. Vrlo ukusan savez. 'Federacija sira i pršuta funkcionira izvanredno. Da tako funkcionira i ostalo bilo bi dobro', rekao je Anđelko Rogić, ravnatelj Osnovne škole Bartol Kašić u Mostaru. Iz Boke Kotorske tu su kruh, sir i vino. Zbog današnjeg obilja, nitko ne bi imao ništa protiv, da Dani kruha budu svaki dan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene