Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas i Hum na Sutli. Ondje ga je dočekao veliki transparent.


Premijer Andrej Plenković bio je danas u Humu na Sutli gdje ga je dočekao transparent s natpisom: "Kplus PREMIJER", kojim se očigledno kritizira Plenkovićev pristup krizi oko Agrokora.

Vezani članci Milijan Brkić (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Brkić na pitanje jesu li on i premijer zakopali ratne sjekire: "Ja sam Hrvat iz Hercegovine, kod nas nema Indijanaca ni sjekira" Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić traži sastanak s Plenkovićem zbog porezne reforme: "To je guljenje kože lokalnim jedinicama"

 

Inače, premijer je ondje došao posjetiti uspješnu tvrtku Omco Croatia d.d.. Nakon što je obišao tvrtku, gdje ga je Darko Ranogajec, predsjednik uprave tvrtke, iscrpno obavijestio o njezinom funkcioniranju i upoznao s kraćim povijesnim pregledom razvoja, premijer je naglasio da je kroz dugogodišnju tradiciju pronađena izvanredna niša za hrvatsko, europsko i globalno tržište.

Zadovoljan je i što se radi na povezivanju gospodarstva i obrazovnog sustava. "Vidim da se radi na povezivanju obrazovnog sustava s tržištem rada na čemu je dugogodišnji čelnik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec radio predano. Prepoznao je što je potrebno u strukovnom obrazovanju učiniti kakao bismo na vrijeme iznjedrili mlade ljude koju su spremni odmah iz školskog sustava dati svoj doprinos na tržištu rada, istaknuo je Plenković. Inače, Dragutin Ranogajec je nezavisni kandidat za krapinsko-zagorskog župana koji uživa podršku HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSP- AS.

Kako bi Vlada pomogla daljnjem gospodarskom razvoju ovog kraja premijer Plenković je obećao da se Ministarstvo prometa riješiti pitanje državne ceste. Ona bi trebala omogućiti tvrtkama u tom kraju bržu i kvalitetniju povezanost te bolju i bržu dostavu njihovih proizvoda i sirovina.

Tvrtka Omco Croatia je povezana s proizvodnjom stakla na području Općine Hum na Sutli. Nastala je kao mala radionica za popravak alata za izradu staklene ambalaže. Postupno razvijena unutar tvornice stakla „Straža“ prerasla je iz radionice za popravak alata u proizvodnju takvog istog alata. Danas je najveća tvornica takvog tipa proizvodnje u svijetu, s najmodernijom tehnologijom i opremom te je centar izvrsnosti i mjesto školovanja i obuke mladih ljudi koji čine većinu zaposlenika tvornice, navode u Omca- Croatia dd-u. (Hina)