Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekinuto izricanje presude

Trenutak kada je Praljak ispio tekućinu i šokirao sve u sudnici

Praljak u sudnici (Foto: Dnevnik.hr)
Praljak u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Praljak u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Slobodan Praljak je, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina, u sudnici popio nešto iz čašice. Njegova obrana rekla je kako je Praljak popio otrov. Prebačen je u bolnicu u kojoj je u popodnevnim satima preminuo.

Nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, Slobodan Praljak u haškoj je sudnici povikao "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu", nakon čega je popio nešto iz čašice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PISAO PREDSJEDNIKU SUDA Osnovana radna skupina: Bošnjaković najavio detaljnu i stručnu analizu haške presude Suđenje u Haagu (Foto: AFP) Komemoracija u ponedjeljak Četvorka iz Haaga poslala pismo Praljkovoj obitelji: "Čin vašeg Slobodana..."

Nastao je muk u dvorani, ali sudac je zatim nastavio s izricanjem presude, što nije dugo trajalo. U sudnici je nastao kaos, a Praljkova braniteljica rekla je da je njezin klijent rekao kako je jutros popio otrov.

Iako se u snimci Praljak više nije vidio u kadru, u jednom se trenutku čulo kako govori: "To je otrov koji sam popio."

Sudac je prekinuo izricanje presude i odmah su spuštene zavjese. Slobodan Praljak potom je odveden iz sudnice. Prisutnima u sudnici rečeno je da nitko ne dira ničiju vodu.

Slobodan Praljak u kritičnom je stanju prebačen u bolnicu, u kojoj je i preminuo.

U tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi kako je Praljak unio otrov u sudnicu, ali i kako je došao do njega. Osim toga, provodi se forenzička ekspertiza čašice iz koje je popio otrov kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene