Slobodan Praljak je, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina, u sudnici popio nešto iz čašice. Njegova obrana rekla je kako je Praljak popio otrov. Prebačen je u bolnicu u kojoj je u popodnevnim satima preminuo.

Galerija


Nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, Slobodan Praljak u haškoj je sudnici povikao "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu", nakon čega je popio nešto iz čašice.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić zbog prijetnji dobio zaštitu, na optužbe odgovara: "Svjedok ne smije biti ni na čijoj strani'' Ilustracija: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Blokade na Facebooku zbog komentara na presudu šestorci: Što se smije, a što ne smije

Nastao je muk u dvorani, ali sudac je zatim nastavio s izricanjem presude, što nije dugo trajalo. U sudnici je nastao kaos, a Praljkova braniteljica rekla je da je njezin klijent rekao kako je jutros popio otrov.

Iako se u snimci Praljak više nije vidio u kadru, u jednom se trenutku čulo kako govori: "To je otrov koji sam popio."

Sudac je prekinuo izricanje presude i odmah su spuštene zavjese. Slobodan Praljak potom je odveden iz sudnice. Prisutnima u sudnici rečeno je da nitko ne dira ničiju vodu.

Slobodan Praljak u kritičnom je stanju prebačen u bolnicu, u kojoj je i preminuo.

U tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi kako je Praljak unio otrov u sudnicu, ali i kako je došao do njega. Osim toga, provodi se forenzička ekspertiza čašice iz koje je popio otrov kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi.