Slobodan Praljak je, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina, u sudnici popio nešto iz čašice. Njegova obrana rekla je kako je Praljak popio otrov. Prebačen je u bolnicu u kojoj je u popodnevnim satima preminuo.

Galerija Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Praljak u sudnici (Foto: Dnevnik.hr)

Nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, Slobodan Praljak u haškoj je sudnici povikao "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu", nakon čega je popio nešto iz čašice.

Vezani članci Jadranko Prlić i Slobodan Praljak (Foto: AFP) Prlićev odvjetnik Karnavas: "Praljak nije bio romantična budala, njegov čin je časni prkos generala" Carmel Agius (Foto: AFP) Reagirali i čelnici Haškog suda: "Žalosno je da su tragičnu situaciju neki iskoristili da bi podrivali sud''

Nastao je muk u dvorani, ali sudac je zatim nastavio s izricanjem presude, što nije dugo trajalo. U sudnici je nastao kaos, a Praljkova braniteljica rekla je da je njezin klijent rekao kako je jutros popio otrov.

Iako se u snimci Praljak više nije vidio u kadru, u jednom se trenutku čulo kako govori: "To je otrov koji sam popio."

Sudac je prekinuo izricanje presude i odmah su spuštene zavjese. Slobodan Praljak potom je odveden iz sudnice. Prisutnima u sudnici rečeno je da nitko ne dira ničiju vodu.

Slobodan Praljak u kritičnom je stanju prebačen u bolnicu, u kojoj je i preminuo.

U tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi kako je Praljak unio otrov u sudnicu, ali i kako je došao do njega. Osim toga, provodi se forenzička ekspertiza čašice iz koje je popio otrov kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju