Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nasljednici trona

Nova nasljedna linija: Pogledajte kako su se promijenile titule u kraljevskom obiteljskom stablu

Aktualno Galerija Nova nasljedna linija - 1 Nova nasljedna linija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nova nasljedna linija - 2 Nova nasljedna linija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova nasljedna linija - 3 Nova nasljedna linija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nova nasljedna linija - 4 Galerija 1/4 >>
Nakon smrti Elizabete II. koja je Britanijom vladala sedam desetljeća, mijenjaju se i titule u kraljevskom obiteljskom stablu.

Charles III. sjeda na kraljevsko prijestolje, a Camilla postaje kraljica supruga. Charles ima dvojicu sinova koje je dobio s princezom Dianom, nakon čije se smrti oženio Camilom Parker. To su William i Harry. Prvi u nasljednoj liniji je stariji sin, princ William.

William i njegova supruga Kate sada će, uz već postojeću titulu Vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, dobiti i titulu vojvoda od Cornwalla.

Očekuje se da će im se uskoro dodijeliti i titula vojvoda od Walesa, no ta titula ne prelazi automatizmom, već tek potpisom novog kralja Charlesa.

Pročitajte i ovo Kraljica Elizabeta II. - 14 Kraj jedne ere Od odgovorne djevojčice do moćne vladarice: Evo koji su trenuci obilježili život kraljice Elizabete!

Pročitajte i ovo Kraljevska obitelj: Elizabeta II. i princ Philip s Charlesom i Annom povijesni trenutak Charles III. prisjetio se uspomena s majkom: "Jedan prizor nikada neću zaboraviti. Bili smo mali i kupali smo se, a onda je ona ušla"

William i Kate imaju troje djece. Princ George, princeza Charlotte i najmlađi princ Louis. Tim su redom i nasljednici trona.

Kraljev mlađi sin Harry i supruga Meghan Markle ostaju vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Iako su se prije dvije godine odrekli svojih kraljevskih dužnosti, Harry ostaje nasljednik krune na petom mjestu.

Stvari bi se mogle promijeniti za njihovu djecu, šestog i sedmu u nasljednom redu. Sin Archie i kći Lilibeth mogli bi postati princ i princeza.

Kralj Charles ima dva brata Andrewa i Edwarda te sestru Anne. Od njih troje, tronu je najbliže Andrew. Kao osmi u redu za prijestolje na to bi mjesto došao tek iza jednogodišnje Lilibeth.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene