Snažno nevrijeme koje je u srijedu popodne zahvatilo istočni dio Zagreba, poplavilo je bolnice, fakultete i škole pa su tako vatrogasci imali tridesetak intervencija ismpumpavanja vode.

Galerija


Zbog jakog nevremena u Zagrebu poplavljene su niže etaže bolnica Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb.

Pod vodom su se našle najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, glavna zgrada i zelena zgrada, te kuhinja i podrumski prostor na Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Bolnicu je navečer posjetio i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je zajedno s ravnateljem dr. Antom Ćorušićem obišao poplavljena područja.

"Dogodila se havarija, na sreću nije bilo  posljedica po ljudske živote. Sustav funkcionira, ja sam došao samo pomoći i vidjeti što se događa, kakva je šteta i kako ćemo dalje. Postoje fondovi za hitne intervencije tako da ćemo vidjeti što možemo razriješiti. Oštećeni prostori bit će brz ovraćeni u normalnu funkciju", kazao je Kujundžić.

Ravnatelj Ćorušić uvjerava da je situacija pod kontrolom te da su pacijenti preventivno preseljeni u druge bolnice.

"Dogodilo se kad je operacijski program za današnji dan bio na kraju. Iz preventivnih razloga smo sve pacijente preselili na višu etažu, nije bilo nikakve ugroze za pacijente. U dogovoru s ostalim bolnicama, mi smo za večeras i sutra dio pacijenata preusmjerili prema njima", kazao je Ćorušić.

Voda i u MIOC-u

Voda je prodrijela i u učionicu informatike zagrebačke XV gimnazije na Jordanovcu o čemu svjedoči i snimka koju je poslao gledatelj Nove TV.

Učenici i profesori tamo su vodu morali skupljati u kante.