Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija u ponudi Biograd Boat Showa

Zavirite u prvu hrvatsku polupodmornicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Model polupodmornice izložene u ponudi Biograd Boat Showa uskoro bi krenuti u pohod na svjetsko tržište.

Modelom crvene polupodmornice malo tko može ostati ravnodušan. Iako u svijetu postoje slična plovila, poduzetnik Mladen Peharda ističe posebnost svoje ideje. 'Radi se o plovilu koje kompletno izgleda ko podmornica iznad vodene linije, dok je ispod mora kabina gdje putnici sjede i ima velike staklene stijene', dodaje Peharda.

Pročitajte i ovo Nasilje u školi u Biogradu - 3 JOŠKO BRTAN Šutio o premlaćivanju dječaka: Ravnatelj osnovne škole u Biogradu pod nadzorom Agencije za odgoj i obrazovanje Vršnjačko nasilje: Ilustracija pretučen 11-godišnjak Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Biogradu: Poruke majci otkrivaju da to nije izoliran slučaj

Neobično plovilo u biogradskoj je turističkoj ponudi već nekoliko sezona. Razrada ideje dovela je i do početka serijske proizvodnje. 'Ovo je prvi primjerak što je izašao iz ovih novih kalupa. Već je jedan brod naručen na sajmu za hrvatsko tržište', kaže Mladen Peharda. Probnoj vožnji i razgledavanju podvodnog svijeta nije mogla odoljeti ni švicarska obitelj. 'Bio sam tek u akvariju i razgledavao što se nalazi u vodi, ali ovakvo iskustvo nisam imao nikada', oduševljen je švicarac Henning.

Slično misle i oni koji su se slučajno našli pored novog modela. 'Strašno dobra ideja! Ne znam samo tko bi mogao to da kupi, ali pretpostavljam da će se naći kupci', oduševljen je Zoran iz Makedonije. Mladen Peharda ne strahuje od manjka zainteresiranih za kupnju i kaže da već sada imaju upite sa Sejšela i Kariba. Te da je jedna novozelandska firma, koja ima proizvodnju u Tajvanu, zainteresirana da preuzme svjetsko tržište. Peharda se nada isporuci 6 polupodmornica do početka iduće sezone. Ali da će njegov projekt prepoznati i hrvatska turistička odredišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene