Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasmiješena Jadranka Kosor

Pogledajte kako HDZ nastavlja kampanju nakon proširenja istrage!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor u jednodnevnom je posjetu Istarskoj županiji. Nije uspjela izbjeći neugodna pitanja, ali odgovor jest.

Na pitanje novinarke u kojem će smjeru voditi politiku sada kada je HDZ pod istragom, premijerka Jadranka Kosor u svom je stilu izbjegla odgovor. 'Pa evo drago mi je da smo sada na kraju ovog velikog projekta i jako se veselim što sam danas ovdje u Puli', s osmijehom je odgovorila Kosor. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Druženje' s premjerkom Jakovčić: Bilo je problema s Milanovićem, no onda je shvatio da su to važni projekti Slika nije dostupna Projekt vrijedan više od 2 milijarde kuna Kosor: 15. rujna se raspisuje međunarodni natječaj za Brijune rivijeru

U sklopu današnjeg jednodnevnog boravka u Istarskoj županiji, predsjednica Vlade Jadranka Kosor je, u pratnji domaćina istarskog župana Ivana Jakovčića i ravnatelja pulske Opće bolnice Lemsa Jerina, posjetila i buduće gradilište nove pulske Opće bolnice.

Naime, Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici donijela Odluku o namjeri davanja državnog jamstva u korist poslovnih banaka za kreditno zaduženje Opće bolnice Pula. Vlada, Istarska županija i Opća bolnica Pula su 28. srpnja ove godine potpisale Sporazum o financiranju izgradnje nove građevine Opće bolnice u Puli. Radi provedbe toga sporazuma Vlada će, nakon natječaja za prikupljanje financijskih sredstava za izgradnju nove bolnice, donijeti odluku o davanju državnog jamstva. Početak izgradnje očekuje se polovicom sljedeće godine.



Premijerka Kosor izrazila je danas zadovoljstvo što je Vlada učinila jedan od zadnjih ali vrlo važnih koraka pred početak realizacije projekta izgradnje nove bolnice u Puli. A taj je projekt, istaknula je, 'iznimno važan za stanovnike Pule i Istre'.

'To je još jedna potvrda ulaganja u gospodarstvo, a ovim projektom pokazali smo zajedničku snagu da možemo surađivati', istaknula je Jadranka Kosor. Iako je u jednom trenutku došlo do malog zastoja, ovaj je projekt 'ponovno uhvatio korak i sada je pri samome kraju', kazala je. Osim što je donijela odluku o namjeri davanja državnog jamstva, Vlada je morala učiniti i puno međukoraka s obzirom na to da se radi o velikom ulaganju od ukupno 800 milijuna kuna, kazala je premijerka Kosor.

Istarski župan Ivan Jakovčić je Vladinu odluku ocijenio 'najvažnijom odlukom za realizaciju ovog projekta jer se njome građanima jasno poručuje i da će bolnica zaista biti izgrađena'.

'Istra treba bolnicu, Istra će imati bolnicu, a bez osiguravanja financijske podloge taj projekt se ne bi mogao realizirati', poručio je Jakovčić. Dodao je kako je ta odluka Vlade sada omogućila da se već za desetak dana raspiše međunarodni natječaj za prikupljanje financijskih sredstava koji će vjerojatno trajati dva mjeseca. Potom, početkom iduće godine, slijedi raspisivanje natječaja za izvoditelja radova a zatim, bude li cijela procedura tekla po planu, iduće bi ljeto trebala početi izgradnja nove bolnice.

'Tako su zamišljeni rokovi, nadam se da ćemo se ih se i držati,' rekao je Ivan Jakovčić. Veliko zadovoljstvo Vladinom odlukom koja, kako je rekao, 'nakon toliko godina označava i početak realizacije ovog projekta,' izrazio je i ravnatelj pulske Opće bolnice dr. Lems Jerin. 'Sve je to u interesu građana Pule i Istre i usmjereno na podizanju kvalitete zdravstvenog standarda,' kazao je. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene