Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo traži nove ponude

Pogledajte kako će izgledati nova Zračna luka Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam vizualizaciju kako će izgledati Zračna Luka Zagreb nakon obnove

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture danas je priopćilo kako šalje poziv za dostavu ponuda od natjecatelja koji su ispunili uvjete iz 1. faze nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb s rokom za dostavu konačnih ponuda do 31. listopada 2011. godine u 13 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkazani svi letovi Koncesionar Plesa o najavljenom kaosu: Iznenađeni smo štrajkom Slika nije dostupna Danas objašnjavaju zašto PRESTANAK RADA NA PLESU: Sutra kreće štrajk u zračnoj luci

Koncesija za javne radove obuhvaća financiranje, projektiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje novog putničkog terminala i pripadajuće infrastrukture u Zračnoj luci Zagreb te upravljanje i održavanje postojeće Zračne luke (s pripadajućom infrastrukturom) te se daje na rok od 30 godina.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će u ime Republike Hrvatske sposobnim natjecateljima dostaviti dokumentaciju za nadmetanje, nacrt koncesijskog ugovora i druge dokumente potrebne za izradu konačne ponude.

Cilj drugog dijela dvostupanjskog postupka javne nabave (ograničeni postupak za predviđeno javno-privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb) je odabir ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja.

U ovoj fazi nadmetanja ponuditelji će moći postavljati pitanja radi pojašnjenja bilo kojeg dijela dokumentacije, uključujući Ugovor o koncesiji.

U cilju poticanja transparentnosti, svi su ponuditelji pozvani sudjelovati u postupku otvaranja ponuda 31. listopada 2011. godine u 14 sati u sjedištu Ministarstva. Kod otvaranja ponuda bit će javno objavljena imena svih ponuditelja koji su dali konačnu ponudu.

Također, bit će objavljeni njihovi osnovni podaci, te će se objaviti zbroj sadašnjih vrijednosti ukupne fiksne koncesijske naknade u eurima i zbroj sadašnjih vrijednosti ukupne promjenjive koncesijske naknade u postotku od bruto prihoda.

Konačna odluka objavit će se nakon ocjenjivanja preostalih dijelova ponude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene