Za sve koji se odluče sami pisati projekt prvi korak je preuzeti potrebne obrasce s internetske stranice ministarstva poduzetništva.


Milijarde kuna. I većinom bespovratno. U ovoj godini poduzetnicima stoje na raspolaganju 4 milijarde i 300 milijuna kuna. Mi smo istražili koliko vam je dokumentacije potrebno da dobijete kune.

Vezani članci Plin Kako do vaučera za plin: Uskoro počinju prijave za potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima, objavljena pravila Danijela Žugaj, vlasnica obrta Skandal u Petrinji: Prošli na natječaju pa stigao hladan tuš - "Jesmo li mi Petrinjci zaslužili ovakvo nešto poslije rata, potresa, svega i svačega?"

Poduzetnik Miljenko Grubišić kupio je stroj koji će omogućit bržu proizvodnju i bolje proizvode, a kupljen je uz pomoć novca od prošlogodišnjeg poduzetničkog impulsa.

'Ja sam konkretno išao preko savjetničke kuće koja se bavi takvim stvarima. Ja se nisam usudio sam krenut u te papire premda mi se na kraju čini da je to moguće bilo vrlo lako odraditi i sam', rekao nam je Grubišić.

Za sve koji se odluče sami pisati projekt prvi korak je preuzeti potrebne obrasce s internetske stranice ministarstva poduzetništva.

FOTO Pogledajte kako to rade susjedi Slovenci!

U prijavi se treba napisati informacije o poduzeću, koliko novca tražite i na što ćete ga potrošiti. Izračunati i napisati očekivane poslovne rezultate projekta. Priložiti troškovnik s ponudama te potvrdu da ste osigurali svoj dio novca za projekt.

'Uz prijavnicu morate imati samo još jedan papir, a to je potvrdu iz porezne uprave i to je to. Gledamo da li zapošljava nove ljude, da li stvara novu dodanu vrijednost i da li ima onu izvoznu komponentu', objasnio je za Dnevnik Nove TV ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Natječaj kreće početkom ožujka. Za pisanje projekta rok je 30 dana, a prijave se šalju poštom ili e-poštom. Više nije važno tko je prvi predao zahtjev, svi će se projekti ocijeniti, a najbolji dobiti novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju