Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podravka pod istragom

Podravka gubi 65 milijuna, Marinac kreditirao SMS?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koprivnička Podravka na pomolu je nove velike afere zbog pozajmice od 65 milijuna kuna koju je Darko Marinac, nekadašnji predsjednik Uprave, samoinicijativno odobrio splitskom poduzetnik Srđanu Mladiniću, odnosno njegovoj tvrtki SMS, zbog čega je policija započela istragu u tvrtki, piše Jutarnji list.

Proteklih dana mediji su prenijeli informaciju da je Mladinićev SMS zapao u financijcijske teškoće zbog pada izvoza, pa se pretpostavlja da je zbog toga i došlo do sukoba unutar Nadzornog odbora, u kojem je i sam Darko Marinac. Na posljednjoj sjednici NO-a Podravke raspravljalo se o kreditima koje je 2007. tadašnji predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac odobrio splitskoj tvrtki SMS. Odlukom Darka Marinca SMS dobio dva kredita vrijedna 65 milijuna kuna. Tadašnja Uprava , kao i Nadzorni odbor, nisu bili upoznati s tim, potvrdili su Jutarnjem listu u Upravi tvrtke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podravka prcijenila vrijednost SMS-a 'Kredit' SMS-u iznosio čak 165 milijuna kuna? Slika nije dostupna Pranje novca Policija u SMS-u provjerava je li bilo pranja novca

Nadzorni odbor na posljednjoj je sjednici tražio je očitovanje o tom slučaju od Marinca. Budući da je potonji trenutačno predsjednik NO-a Podravke, očitovanje je obećao dati na idućoj sjednici NO-a. 'Podravka traži načine kako zaštititi svoje interese, te se naplatiti od SMS-a. Poduzet ćemo sve radnje da bi šteta za Podravku bila što manja', izjavila je Jutarnjem Dijana Jendrašinkin, direktorica Korporativnih komunikacija Podravke.

Iz SMS-a su nam potvrdili da imaju kreditni aranžman s Podravkom u iznosu 65 milijuna kuna koji je u posljednje vrijeme zastao s isplatama. 'Nažalost, u posljednje vrijeme zbog krize i financijskih teškoća SMS-a morali smo zastati s isplatama dogovorenih rata, no one će se nastaviti čim se situacija stabilizira', poručili su Jutarnjem iz SMS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene