Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upitan oporavak šume

Dnevnik Nove TV doznaje: Inspekcija podnijela kaznenu prijavu zbog nezakonite sječe šume na Marjanu

Zbog nezakonite sječe šume na Marjanu, Inspekcija zaštite prirode nakon više provedenih nadzora podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, potvrđeno je Dnevniku Nove TV iz Državnog inspektorata.

Sječa se, dodaju u Inspektoratu, obavljala na način da se uništavaju dobri stanišni uvjeti čime se dovodi u pitanje mogućnost oporavka šume nakon sanacije od potkornjaka. Istodobno, podnijeta je još jedna kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Obilježavanje svetkovine sv. Duje u Splitu - 2 Velika galerija FOTO Split obilježava dan svog zaštitnika: Gradonačelnik okupljenima dijelio janjetinu s bižima Sofija Preljvukić i Robert Vulić - 3 Ususret svetom Duji Cijeli se grad priprema za svoj dan: Uoči dana sv. Duje podijeljene nagrade grada Splita, održan prigodan program

"Inspekcije Državnog inspektorata, Inspekcija zaštite prirode i šumarska inspekcija više puta su postupale na području Park šume Marjan. Inspekcija zaštite prirode nakon više provedenih nadzora je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Kaznena prijava je podnijeta zbog nezakonite sječe u Park šumi Marjan. Naime, sječa se vršila na način da se uništavaju dobri stanišni uvjeti čime se dovodi u pitanje mogućnost oporavka šume nakon sanacije od potkornjaka.

Nadalje, šumarska inspekcija je također obavljala nadzor izvođenja radova na sanaciji površina zaraženih mediteranskim potkornjakom u Park šumi Marijan te Državni inspektorat u predmetu surađuje s Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica a vezano uz povredu zakonskih propisa", poručuju iz Državnog inspektorata.

"Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i suradnika radi pustošenja šuma to jest nezakonite sječe 70 posto posječenih stalbala, odnosno više od 26 tisuća stabala", kaže SDP-ov vijećnik Goran Kotur.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kaže kako je cijeli posao odrađen kako je predviđeno zaključcima Gradskog vijeća i ugovorima te javnim pozivom kojega je grad raspisao za obavljanje posla na sanaciji Marjana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene