Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 ljudi

Redaju se USKOK-ove optužnice: Medicinskoj sestri plaćali da lažira podatke za EU COVID potvrde

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv desetero hrvatskih državljana zbog davanja mita.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv desetero hrvatskih državljana zbog davanja mita.

Optužnicom se okrivljenici terete da su od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu lažirali EU COVID potvrde iako su znali da bez cjepiva nemaju na nju pravo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad na ulici Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Muškarac teško ozlijeđen, policija traga za počiniteljem

Od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb zapad preko posrednika su zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni, a zauzvrat su joj dali 100 eura.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Orašje Nezadovoljni mjerama Vlade VIDEO Prosvjed svinjogojaca ispred Ministarstva poljoprivrede i u Slavoniji: "Prosvjedujemo do daljnjega, danas nema blokade prometnica"

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika, a ona je u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni. Na temelju tih upisa okrivljenici su potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene