53-godišnjakinja je policiji poznata od ranije zbog podmetanja požara. Nakon što je u srpnju izazvala požar koji se razbuktao i zahvatio više naselja, policija ju je brzo pronašla. Predlaže da joj se produži istražni zatvor.

Galerija


Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (53) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, to jest, zbog potpaljivanja požara u Dubravi kod Šibenika koji je uzrokovao štetu od skoro 15 milijuna kuna. Policija je ubrzo privela 53-godišnjakinju koja im je poznata od ranije zbog podmetanja požara.

Vezani članci Policija, ilustracija Tragedija u Zaprešiću: U šumi pronađeno tijelo starije ženske osobe Planula drvena kuća kod Velike Gorice Planula drvena kuća u okolici Velike Gorice, vatrogasci objavili važno upozorenje

"Okrivljenicu se tereti da je 27. srpnja 2019. oko 13,30 sati u Dubravi kod Šibenika; u cilju da izazove požar; otvorenim plamenom zapalila dva pakiranja kocki za potpalu, da bi se od jednog pakiranja vatra razbuktala i proširila na okolno raslinje pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar nastavio brzo širiti na područje zaseoka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin na područje zaseoka Lugovići, Mihaljevići, Podlukovnik, Dulibići i Slavice, zaprijetivši obiteljskim kućama, poljoprivrednim površinama i maslinicima više vlasnika te šumi. U požaru su izgorjele poljoprivredne površine, maslinici i šumsko zemljište, a obiteljske kuće su spašene zahvaljujući iznimnim naporima mještana, Hrvatske vojske, javnih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava i zračnih snaga. Okrivljenicu se tereti da je pričinila ukupnu imovinsku štetu u točno neutvrđenom iznosu, ali ne manju od 14.790.000,00 kuna", piše u priopćenju DORH-a.

"Prošao sam rat, ali ovo noćas je bilo strašno za vidjeti. Požar je bio velik, a prijetio je s dvije strane. Jedno vrijeme je stvarno bilo rizično. Vatrogasci su nadljudskim naporima sve spašavali. Pomagali su i mještani, čuvali su svoje kuće, ovce... Nismo spavali cijelu noć. Sad nas već pomalo hvata umor. Ali sreća da nitko nije stradao", rekao je tada Neven Mikulandra, zamjenik načelnika općine Bilice.

U optužnici je predloženo da se okrivljenici produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.