Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica protiv zastupnika Jene Adama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv saborskoga zastupnika mađarske nacionalne manjine Jene Adama, izvijestio je danas osječki Županijski sud.

Zamjenik predsjednika i glasnogovornik Suda Miroslav Rožac potvrdio je Hini kako je optužnica Državnoga odvjetništva zaprimljena jučer, pred kraj radnoga vremena, ali nije želio govoriti o pojedinostima budući da, kako navodi, optužnica još nije uručena Adamu.

Pročitajte i ovo Mario Banožić konačno Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, evo kakva mu kazna prijeti Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Zvonko Kuharić popodne nije bio dostupan za izjavu.

Kaznenu prijavu protiv zastupnika Adama podnijela je Demokratska zajednica Mađara Hrvatske (DZMH), smatrajući da je nenamjenski trošio sredstva od 250.000 kuna, koja je dobio iz državnoga proračuna za aktivnosti saborskoga zastupnika.

U DZMH-u tvrde da je Adam spomenuta sredstva koristio za osobne potrebe, prikazujući ih kao trošak za putovanja na kojima nije bio te za domaće i inozemne dnevnice, a dio i za otplatu kćerkina kredita.

Na temelju zahtjeva osječkoga Županijskoga državnoga odvjetništva, zbog osnovane sumnje u kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, i na prijedlog saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Adamu je prošle godine ukinut zastupnički imunitet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene