Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Tomislava Debeljaka, vlasnika tvrtke DIV, jedinog zainteresiranog kupca splitskog škvera, podignuta je optužnica. Tereti ga se da je zlorabio ovlasti i oštetio proračun.


U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Kninu identitet nije objavljen, no neslužbeno se doznaje da se radi o vlasniku DIV-a.

Vezani članci Kardinal Angelo Becciu Financijske malverzacije u Svetoj Stolici: Podignuta optužnica i protiv kardinala zbog pronevjere, pranja novca, prijevare... Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 4 Podignuta optužnica protiv roditelja dvoipolgodišnje djevojčice čija nas je smrt šokirala: Terete majku da ju je gurnula

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu je podignulo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i pravne osobe iz Knina zbog kaznenog djela iz Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, objavljeno je na mrežnim stranicama Državnoga odvjetništva.

DORH tereti okrivljenika da je od 31. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. kao vlasnik i direktor pravne osobe iz Knina, u nakani da za tu tvrtku pribavi znatnu imovinsku korist, a u namjeri da izbjegne plaćanje poreza i doprinosa, za dio mjesečne plaće naložio računovodstvu tvrtke da se u računovodstvenoj dokumentaciji te isplate neistinito evidentiraju na konto karticama kao troškovi terenskog rada, a ne plaća.

Na opisani način je za svoju pravnu osobu, a na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.592.294,94 kune, stoji u priopćenju DORH-a. (T.Š./Hina)