Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Tomislava Debeljaka, vlasnika tvrtke DIV, jedinog zainteresiranog kupca splitskog škvera, podignuta je optužnica. Tereti ga se da je zlorabio ovlasti i oštetio proračun.


U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Kninu identitet nije objavljen, no neslužbeno se doznaje da se radi o vlasniku DIV-a.

Vezani članci Privođenje osumnjičene za veliki požar kod Šibenika (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Podignuta optužnica protiv žene (53) koja je izazvala požar kod Šibenika: Napravila štetu od gotovo 15 milijuna kuna Slika nije dostupna A što će sada država?!

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu je podignulo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i pravne osobe iz Knina zbog kaznenog djela iz Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, objavljeno je na mrežnim stranicama Državnoga odvjetništva.

DORH tereti okrivljenika da je od 31. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. kao vlasnik i direktor pravne osobe iz Knina, u nakani da za tu tvrtku pribavi znatnu imovinsku korist, a u namjeri da izbjegne plaćanje poreza i doprinosa, za dio mjesečne plaće naložio računovodstvu tvrtke da se u računovodstvenoj dokumentaciji te isplate neistinito evidentiraju na konto karticama kao troškovi terenskog rada, a ne plaća.

Na opisani način je za svoju pravnu osobu, a na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.592.294,94 kune, stoji u priopćenju DORH-a. (T.Š./Hina)