Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučan slučaj

Godinama silovao suprugu uz prijetnje smrću: Dopušteno mu je da se brani sa slobode

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Podignuta je optužnica protiv muškarca iz Podravine za kojeg postoji osnovana sumnja da je godinama silovao suprugu. Prema izjavama svjedokat, prijeto joj je i smrću, a sad se brani sa slobode.

Podignuta je optužnica protiv 57-godišnjeg muškarca kojeg se tereti da je godinama silovao vlastitu suprugu ozbiljno joj prijeteći premlaćivanjem i smrću.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje se tereti, a to proizlazi prvenstveno iz iskaza žrtve, ali i iskaza dviju svjedokinja kojima se žrtva povjerila, a koje ukazuju na poremećene odnose unutar obitelji žrtve," navodi sud, a prenosi Danica.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija čeka ih zatvor Godinama drogirali vlastite supruge pa gledali kako ih drugi siluju. Ono što su potom činili nadilazi sve granice užasa

Sud je na osnovi dugog perioda tijekom kojeg je muškarac zlostavljao žrtvu zaključio da postoji opravdana opasnost od ponavljanja djela. Zbog toga mu je zabranjeno približavanje žrtvi na blizinu manju od 50 metara, kao i udaljavanje iz obiteljske kuće, ali mu je dopušteno da se brani sa slobode.

Pročitajte i ovo Umirovljenik, ilustracija U DALMACIJI Monstruozni otac silovao kćer s intelektualnim teškoćama, ostala je trudna. Sud mu je sada - smanjio kaznu! Pogledajte uz koje obrazloženje

Zabranjeno mu je i udaljavanje iz doma u kojem živi s članovima obitelji, među kojima je bila i žrtva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene