Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

bivši glavni državni odvjetnik

Zločinačko udruženje: Podignuta optužnica protiv sedmorice za palež vikendice Radovana Ortynskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv sedmero hrvatskih državljana za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv sedmero hrvatskih državljana D. B. (1970.), M. B. (1966.), J. H. (1987.), M. T. (1978.), I. J. (1966.), Z. I. (1970.), R. F. (1989.) zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja, pomaganja u dovođenju u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja, poticanja na dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u sastavu zločinačkog udruženja i pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja, objavio je USKOK.

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, od siječnja 2017. godine do svibnja 2018. godine, na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao II. okr., III. okr., IV. okr. i najmanje još jednog NN počinitelja radi zapaljenja vikend kuće u vlasništvu Radovana Ortynskog u Postirama na otoku Braču. U cilju realizacije navedenog plana, I. okr. je s II. okr. dogovorio da zajedno s najmanje još jednim NN počiniteljem izvrše zapaljenje predmetne vikend kuće, te da III. okr. otputuje s II. okr. na otok Brač i bude s njim cijelo vrijeme tijekom izvršenja planiranog kaznenog djela kako bi se na taj način II. okr., nakon izvršenja planiranog kaznenog djela, što lakše i bez pobuđivanja ikakve sumnje udaljio s otoka Brača, a da IV. okr. bude osoba putem koje će se I. okr. izvijestiti o izvršenju planiranog kaznenog djela.

Sukladno dogovoru, drugookrivljenik i najmanje još jedan NN počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. izvršili zapaljenje vikend kuće Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta u iznosu većem od 200.000,00 kuna. Budući da je prilikom izvršenja kaznenog djela došlo do eksplozije i požara kojom prilikom je II. okr. zadobio teške tjelesne ozljede u vidu opeklina, u cilju evakuiranja teško ozlijeđenog II. okr. s otoka Brača i njegova daljnjeg prebacivanja s područja Hrvatske na područje Bosne i Hercegovine te organizacije njegovog skrivanja, boravka i liječenja na području Bosne i Hercegovine, I. okr. je u zajedničko djelovanje povezao V. okr., VI. okr. i VII. okr. koji su, sukladno dobivenim zadacima, zajedno s III. okr. i IV. okr. sudjelovali u evakuiranju i skrivanju II. okr., kao i u financiranju njegova liječenja i skrivanja u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

U optužnici se na temelju odredbe članka 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku predlaže produljenje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika, drugookrivljenika, trećeokrivljenice i četvrtookrivljenika.

Aktualno Katastrofalna pogreška i neobjašnjivi prekid jednog od najboljih MMA sudaca na svijetu Alvey i sudac Goddard u raspravi Alvey i sudac Goddard u raspravi +0 Alvey i sudac Goddard u raspravi FIGHT! Katastrofalna pogreška i neobjašnjivi prekid jednog od najboljih MMA sudaca na svijetu 1/2 >>

Aktualno Jennifer Lopez: Izdanje za Grammy koje je (ne)ugodno iznenadilo mnoge Jennifer Lopez - 2 Jennifer Lopez - 2 Foto: Getty Images Jennifer Lopez - 4 Jennifer Lopez - 4 Foto: Getty Images Jennifer Lopez - 1 Jennifer Lopez - 1 Foto: Getty Images Jennifer Lopez - 3 Jennifer Lopez - 3 Foto: Getty Images Versace ima novi model kultne haljine kakvu je 2000. nosila Jennifer Lopez - 4 Versace ima novi model kultne haljine kakvu je 2000. nosila Jennifer Lopez - 4 Foto: AFP, Getty Images, Profimedia +2 Jennifer Lopez Grammy 2017. Moda & ljepota Jennifer Lopez: Izdanje za Grammy koje je (ne)ugodno iznenadilo mnoge 1/8 >>

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene