Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili savršeno umreženi

Policajci i diplomati krivotvorili putovnice srpskim mafijašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podignuo optužnicu protiv policajaca i diplomata koji su umreženi u tri zemlje dogovarali, krivotvorili i prodavali putovnice srpskim mafijašima. Zaradili su 680 tisuća eura!

Kako su hrvatske putovnice završavale u rukama zemunskog klana, ali i ostalih zvučnih imena srbijanskog krim miljea, rekonstruirao je USKOK u svojoj optužnici. Kao mozga operacije označili su poljoprivrednika Zvonka Šendulovića.

'On je iznio detaljnu obranu 20. ožujka ove godine i, naravno, otklonio neupitno svaku organizatorsku ulogu koju mu optužnica stavlja na teret', kazao je Juro Martinović, Šendulićev odvjetnik.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

Po toj optužnici Šendulovića se tereti da je u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni povezao policajce i zaposlenike konzulata u Tuzli kako bi putovnice napravili kriminalcima. Cijena jedne navodno je bila oko 10.000 eura, a USKOK sumnja da je krivotvoreno njih 68 i na taj način zarađeno najmanje 680 tisuća eura. Bez pomoći iz sustava - ne bi uspijeli.

>>
'Uhićenje Luke Bojovića nije ugasilo zemunski klan'

Snimka glavnog organizatora se na intrernetu pojavila nakon uhićenja. Odvjetnik se nada da neće ući u spis jer tvrdi da nije autentična. 'Tu se vidi da su rađene dvije snimke, jedna audio snimka i onda je na nju na jedan nespretan način lijepljen sadržaj', kazao je Martinović.

Šendulović je još u pritvoru. Nudio je i jamstvo - imovinu prijatelja vrijednu dva milijuna kuna. Zaplijenjena je i njegova imovina u vrijednosti 350 tisuća eura, ali sud ga ne pušta i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali i opasnosti od bijega jer ima dvojno državljanstvo.

Hrvatske putovnice omiljene su među srpskim mafijašima. Javna tajna je i da tajne službe znaju izdavati krivotvorene putovnice mafijašima, koji im onda služe kao informatori ili prikriveni agenti. Pozadina ovog slučaja još nije potpuno otkrivena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene