Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica protiv Nevenke Mesić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjedništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Nevenke Mesić, bivše predsjednice Upravnog vijeća "Rovinjskog sunca", Doma za zlostavljanu djecu i žrtve obiteljskog nasilja.

Mesić je optužena da je zloporabom položaja i ovlasti priskrbila znatnu materijalnu korist.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Kako se navodi u optužnici, osnovano se sumnja da je Nevenka Mesić, iskoristivši svoj položaj i pristup financijama "Rovinjskog sunca", sebi i drugima kupovala osobne stvari, pokućstvo te da je opremila svoja dva stana u Zagrebu i Rovinju. Riječ je, kako se doznaje, o oko 65 tisuća kuna uzetih iz blagajne toga doma, koje je pronevjerila od 2003. do kraja 2006.

Po riječima vršitelja dužnosti županijskoga državnog odvjetnika Vlade Sirotića, Mesić ima pravo podnijeti prigovor na optužnicu u roku od osam dana. Kad optužnica postane pravomoćna, objasnio je, Županijski sud u Puli poćet će sa suđenjem.

Inače, u početku srpnja prošle godine kad je uhićena, bila je
osumnjičena da je šteta koja je nanesena "Rovinjskom suncu" znatno veća te da iznosi najmanje 525 tisuća kuna.

Istraga protiv Nevenke Mesić počela je u prosincu 2006. nakon anonimne prijave nezadovoljnih štićenica doma koju je zaprimilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Nakon toga provedena je i revizija financijskog poslovanja što je pomoglo u istrazi cijele afere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene